PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Nikonem D3000

sylwia19
14-06-2016, 15:31
Hej mam problem ze swoim Nikonem D3000. Mianowicie po zrobieniu zdjęcia zamiast jego podglądu widać czarny ekran, żeby zobaczyć zdjęcie trzeba wyłączyć i włączyć aparat. Inna sprawa to kreski baterii, robiąc zdjecie jest niby pełna, za chwile przeskakuje na jedną kreskę, po ponownym włączenie są znowu trzy, i tak ciągle, migawka sie blokuje i żeby zrobić zdjęcie muszę wyłaczyć aparat, chwile odczekać i włączając go ponownie jest pełna. Problem na pewno nie leży w baterii ponieważ kupiłam nową i jest to samo. Ma ktoś może pomysł co to może być, co można z tym zrobić albo ewentualnie ile będzie kosztowała naprawa tego ?

GonzoG
14-06-2016, 22:22
A bateria jest oryginalna, podróba (niby oryginał, ale za 1/2-2/3 ceny), czy zamiennik (newell, hanhel, hama, itp)??

sylwia19
15-06-2016, 12:16
Ta którą kupiłam żeby zobaczyć czy chodzi o baterie to zamiennik, a aparacie jest oryginał i ten sam efekt przy obu, dlatego myśle że nie chodzi o baterie tylko coś z samym aparatem :p

Studio5s
16-06-2016, 12:00
Najprawdopodobniej w aparacie powstaje jakieś zwarcie podczas robienia zdjęcia lub jego zapisu. Sprawdź jeszcze kartę pamięci.
Bez demontażu aparatu ciężko wywnioskować co mu dolega.
pozdrawiam