Zobacz pełną wersję : Bezplatna wersja DxO
Nie wiem, czy to dobre miejsce na te informacje: do konca sierpnia bezplatny software http://www.chip.de/news/Kostenlose-Bildbearbeitungs-Vollversion-DxO-Optics-Pro-9-Elite-wird-aktuell-verschenkt_95003417.html
dzięki, niestety nie otwiera RAWów z D750 :(
Evanduril
10-06-2016, 16:05
http://www.dxo.com/de/profifoto
U mnie kieruje do tej witryny, może będzie mniej przeklikiwania.
prosza cie o podanie adresu email
tbogdanowicz
10-06-2016, 17:41
Zobaczyłem że jest tam również możliwość pobrania PS CS 2.
Wiem że to stary program, ale na sporadyczny użytek podczas służbowych wyjazdów, gdy mam ze sobą tylko laptopa a chcę się pobawić by mi wystarczył.
Teraz mam pytanie - czy on zadziała na Win 10???
Tomek
Mam nadzieję, że wersja nie jest tylko niemiecka, że można wybrać np angielski?
Zobaczyłem że jest tam również możliwość pobrania PS CS 2.
Wiem że to stary program, ale na sporadyczny użytek podczas służbowych wyjazdów, gdy mam ze sobą tylko laptopa a chcę się pobawić by mi wystarczył.
Teraz mam pytanie - czy on zadziała na Win 10???
Tomek
U mnie działał.
Jako, ze to "moj" thread odpowiem: nie wiem :-). Sciagnac, sprawdzic i ewentualnie odistalowac.
PS2 na Win10 zadziała, ale ten ze stronyc Chip DE, czy każdej innej strony jest tylko i wyłącznie dla tych, którzy wcześniej legalnie zakupili ten program i mają do niego legalny klucz. Adobe nigdy nie udostępniło żadnego elementu z zestawu CS2 za darmo! Jak ktoś to zainstaluje, to będzie to pirat ;)
Zresztą na stronie Chip DE jest informacja na ten temat na samej górze strony z download'em. Uczyć się języków Panowie i Panie :mrgreen:
tbogdanowicz
11-06-2016, 18:07
Dzięki za odpowiedź,
to że napisane jest że to dla posiadających wcześniej legalnego PS2 doczytałem później niż zadałem pytanie. Chciałem go zainstalować na służbowym komputerze, także dokładnie wszystko sprawdzałem przed ściągnięciem, by nie mieć kłopotów.
Ale zawsze dobrze że ktoś napisał dla tych, którzy z różnych przyczyn nie doczytali :-).
Pozdrawiam,
Tomek
Mam nadzieję, że wersja nie jest tylko niemiecka, że można wybrać np angielski?
Na pewno już to sprawdziłeś, ale TAK. Można wybrać inny język.
Super. Wersja 7 którą miałem do tej pory nie czytała mi plików z D7100. Teraz jest OK :-)
Warciarz
02-07-2016, 00:19
Nie wiem czy to kwestia ustawień, ale strasznie ociężale chodzi mi ten program w stosunku do LR. W każdym bądź razie może być ciekawą alternatywą. Próbowałem w swoim stylu obrobić jedno zdjęcie na obydwóch programach i efekty wyszły dość mocno zróżnicowane :)