PDA

Zobacz pełną wersję : Ryanair - problemy z płatnością

spiritus
09-06-2016, 20:49
Ktoś coś wie o co biega?
Cały dzień próbuję kupić bilet i jak już klikam zapłać to mi komunikat wyrzuca:

"Nie mogliśmy przyjąć tej rezerwacji, ponieważ płatność nie została autoryzowana. Upewnij się, że dane są poprawne albo użyj innej formy płatności, aby spróbować jeszcze raz"

EDIT:
Czy może być to spowodowane, że kwota biletu przekracza limit płatności kartą?
Wgl płatność taka poprzez podanie nr karty, danych i CVV to jest taka sama jak przez chip w sklepie? Czy wtedy przy takiej metodzie nie jest brany pod uwagę limit?

Jeżeli to wina limitu to mogę go zmienić online? Czy muszę się stawić w banku?
Bank PKO

zdyboo
09-06-2016, 21:20
Cały dzień próbujesz kupić bilet, cały dzień odrzuca Ci płatność i nie przyszło Ci do głowy skontaktować się z bankiem lub ruiną? Pytasz wieczorem na forum, które zasadniczo nie ma nic z tym wspólnego. Brawo!

GonzoG
09-06-2016, 21:55
Płatność w internecie, to co innego niż w sklepie. Do obu są zazwyczaj oddzielne limity, a niektóre banki w standardzie mają zablokowane (limit 0zł) płatności on-line na kartach.
A to czy możesz to zmienić on-line to najszybciej sprawdzisz logując się na swoje konto w banku.

spiritus
09-06-2016, 22:07
Już płaciłem na trochę mniejszą kwotę tą kartą.

rabbitzzz
09-06-2016, 22:21
Limit Ci blokuje. Też tak miałem tylko w finair
Dzwoń do banku ewentualnie na stronie próbuj zmienić. Niektóre banki dają możliwość dość zaawansowanego zarządzania kontem online.

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

spiritus
09-06-2016, 23:00
Cały dzień próbujesz kupić bilet, cały dzień odrzuca Ci płatność i nie przyszło Ci do głowy skontaktować się z bankiem lub ruiną? Pytasz wieczorem na forum, które zasadniczo nie ma nic z tym wspólnego. Brawo!

Sory, źle napisałem.
Próbowałem od 18 :D

Boryszuk
09-06-2016, 23:14
Sory, źle napisałem.
Próbowałem od 18 :D

Późno wstajesz...

rabbitzzz
10-06-2016, 11:30
A i zadzwoń sobie wcześniej i sprawdź ile rezerwacji na Ciebie stoi bo może się okazać że jak zwiększysz limit to automatycznie pociagnie z konta raz a Ty kupisz drugi bilet.

spiritus
10-06-2016, 11:38
A i zadzwoń sobie wcześniej i sprawdź ile rezerwacji na Ciebie stoi bo może się okazać że jak zwiększysz limit to automatycznie pociagnie z konta raz a Ty kupisz drugi bilet.

Rezerwacja jest tworzona zaraz po autoryzacji.
Jak nie będzie autoryzacji to rezerwacji też nie zrobi.
Zwiększyłem limit i przeszło.

Temat można zamknąć

rabbitzzz
10-06-2016, 15:08
Różnie z tym bywa. Jak kupowałem kiedyś bilety też mi nie chciało przejść. Miałem ten sam problem z brakiem autoryzacji ale rezerwacja była (ważna kilka dni). Widocznie Zależy od linni lotniczych.