Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Jestem szczęśliwy
czarny30
03-06-2016, 15:31
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/06/DSC_0075_1024-2.jpg
źródło (https://4.bp.blogspot.com/-vBvoFIyDxw4/V1GF9s32ZCI/AAAAAAAAAho/_Nx2kDCDX1A7waEVLE-SLwyOjPz7IV4sACLcB/s1600/DSC_0075_1024.jpg)
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/06/DSC_0071_1024-2.jpg
źródło (https://1.bp.blogspot.com/-75ETt6-a-TU/V1GF9nFiZsI/AAAAAAAAAhk/8iNGGytD1mgoLf2CQPuFvOdmSDvd_tlPQCLcB/s1600/DSC_0071_1024.jpg)
madebyzosiek
03-06-2016, 16:54
Ciekawe czy dziecko będzie szczęśliwe znajdując te foty w necie za 20 lat... Album rodzinny, taki którym się nie chwalimy... Poza tym bardzo poprawnie naświetlone...
Gdzie widać to szczęście?
Andrzej1974
03-06-2016, 19:59
Ty jesteś szczęśliwy? Bo raczej nie dziecko... chyba, że masz na myśli dobrze zbane powiedzenie o ubrudzonym i szczęśliwym dziecku... BTW dwójkę trochę nie tak uciąłeś...
czarny30
03-06-2016, 20:08
Ciekawe czy dziecko będzie szczęśliwe znajdując te foty w necie za 20 lat... Album rodzinny, taki którym się nie chwalimy... Poza tym bardzo poprawnie naświetlone...
Ty jesteś szczęśliwy? Bo raczej nie dziecko... chyba, że masz na myśli dobrze zbane powiedzenie o ubrudzonym i szczęśliwym dziecku... BTW dwójkę trochę nie tak uciąłeś...
Ten post nazwałem specjalnie odwrotnością tego co widać na zdjęciu. Co do za 20 lat to pewnie internet o niej zapomnie. :-) Dziekuję za opinie.
madebyzosiek
03-06-2016, 20:11
Ten post nazwałem specjalnie odwrotnością tego co widać na zdjęciu. Co do za 20 lat to pewnie internet o niej zapomnie. :-) Dziekuję za opinie.
No właśnie problem jest taki, że internet nie zapomina... ;)
Właśnie na zdjęciu nie ma radości, ale tak jak pisałem opanowałeś błyskanie lampą ;)
gdariusz
08-06-2016, 09:23
Czemu tak żółć przebija ?
hostman22
08-06-2016, 17:45
może jako studyjne jeszcze by się broniło, gdyby nie tło. Niestety fotografie są nieapetyczne... :???:
czarny30
09-06-2016, 15:59
Czemu tak żółć przebija ?
Gdzie nie widzę żółtego !?
- - - - kolejny post - - - - - -
może jako studyjne jeszcze by się broniło, gdyby nie tło. Niestety fotografie są nieapetyczne... :???:
czemu nie apetyczne co kolega ma na myśli ?
Kolejna prowokacja?
Dokładnie to samo miałem napisać.
Najgorsze ze w tapatalku ciągle się wyświetla podgląd i człowiek jest skazany na ten widok.
josephebeloki
12-06-2016, 22:46
Brak mi słów... :( Błagam Administratora, niech cokolwiek filtruje, bo to publicznie ludzie wszędzie widzą... dajcie sobie spokój ludzie !!! CO wy wrzucacie?
czarny30
13-06-2016, 19:59
Nie rozumiem o co wam chodzi co tu jest zlego w tej fotce. Dzieciak sie utytlal jedzac cukierka i to jest takie ochydne? Nie rozumiem was moze cos jasniej. Zle technicznie zdjecie zrobione czy co?
Mitem jest, ze wszystkie dzieci sa slodkie- to dziecko nie jest slodkie- to brzydki chlopiec z brudna buzia. P.S. "ohydny" piszemy z "h" a nie "ch"- zdjecie jest brzydkie a opis z bledem ortograficznym. Wiesz juz co jest zle?
Zdjęcia są słabe na wielu płaszczyznach, ale stwierdzenie:
(...) to brzydki chlopiec z brudna buzia (...)
jest bezczelne i chamskie! W tym stwierdzeniu nie jest ocenione zdjęcie tylko niczemu niewinne dziecko (patrz regulamin forum). Jeszcze z tak chamską i prostacką wypowiedzią na tym forum się nie spotkałem. Brak słów!!!
czarny30
13-06-2016, 23:42
Upsss nie wiedzialem ze tu wybieramy mis i mistera foto. Ale ok przyjalem na klate nastepnym razem sie poprawie i umieszcze ksiecia na zlotym rumaku.
- - - - kolejny post - - - - - -
Zdjęcia są słabe na wielu płaszczyznach...
Dzieki za ocene. Nie twierdze ze jestem alfa i omega w fotografii ale zamieszczam tu rozne zdjecia do oceny po to by sie czegos dowiedziec nauczyc i pokazac. Tak naprawde to nie interesuja mnie opinie osob w stylu sufenta bo nic nie wnosza do sprawy. Chetnie bym sie spotkal z takimi osobami przy lampce wina i porozmawial o tym co jest piekne a co ohydne jak to sufenta napisala przez h a nie ch.
Podobno o upodobaniach co piekne co brzydkie sie nie dyskutuje ale jak to powiedzial moj znajomy "jedni lubia jak im skarpety capia a inni lubia slodkie kremowki"
Chłopiec nie jest brzydki, za to rzeczywiście brzydko pokazany. I dla jasności, nie uważam, że na fotografiach dzieci powinny być wypucowane, ugłaskane i wystrojone, wprost przeciwnie, umazane buzie ( i czasem cała reszta dziecia ;) ), głupie miny czy rozczochrane włosy są nieodłączną częścią fajnego dzieciństwa, tyle, ze wcale nie łatwą do atrakcyjnego pokazania. Myślę, że gdyby chłopczyk pokazany był inaczej, np. z łobuzerskim uśmiechem wśród sreberek z czekoladek, czy przyłapany na ich podjadaniu, odbiór zdjęcia byłby inny. W tym przypadku jednak, wybacz dosłowność, pierwsze co mi się nasunęło na myśl to tytuł "Mamo, tato, zjadłem kupę". To niestety jedne z tych zdjęć, których odbiór będzie zupełnie inny dla rodziców/ bliskich dziecka, inny dla osób postronnych i publikując je warto spróbować spojrzeć na nie z dystansem. A jeśli mają wartość emocjonalną schować do albumu. O kwestiach technicznych nie piszę, bo się nie znam ;), tylko takie uwagi nałogowej oglądaczki zdjęć ;)
Masz fajnego modela, warto próbować, eksperymentować, na pewno jeszcze niejedno udane zdjęcie przed Wami :)
Pozdrawiam serdecznie
czarny30
14-06-2016, 06:38
Abru dzieki za wypowiedz.
Usmialem sie z jednego zdania "Mamo tato, zjadlem kupe"
Ale fakt masz racje i jak jeden z forumowiczow tez to zauwazyl brak tu nawet slooika z nutella wtedy przekaz bylby jasny.
Andrzej1974
14-06-2016, 07:32
(...) Usmialem sie z jednego zdania "Mamo tato, zjadlem kupe"
Ale fakt masz racje i jak jeden z forumowiczow tez to zauwazyl brak tu nawet slooika z nutella wtedy przekaz bylby jasny.
Gdyby na zdjęciu był słoik nutelli to nie byłoby mowy o kupie. Bez niego kupa jest naturalnym skojarzeniem... patrząc na miny dzieciaka...
czarny30
14-06-2016, 10:43
Gdyby na zdjęciu był słoik nutelli to nie byłoby mowy o kupie. Bez niego kupa jest naturalnym skojarzeniem... patrząc na miny dzieciaka...
No dla kogo naturalnym to naturalnym ja takich skojarzeń fetyszysty nie mam :D może dlatego że takim nie jestem :D
Andrzej1974
14-06-2016, 11:35
No dla kogo naturalnym to naturalnym ja takich skojarzeń fetyszysty nie mam :D może dlatego że takim nie jestem :D
Ja również nie jestem...
Teraz już chyba podobnego błędu nie popełnisz.
czarny30
14-06-2016, 13:15
Ja również nie jestem...
Teraz już chyba podobnego błędu nie popełnisz.
Oczywiście że nie po to pokazuje swoje fotki żeby czegoś się nauczyć a doskonale wiem że nie są doskonałe :D
Andrzej1974
14-06-2016, 14:30
Oczywiście że nie po to pokazuje swoje fotki żeby czegoś się nauczyć a doskonale wiem że nie są doskonałe :D
Nikt nie robi doskonałych zdjęć...
To faktycznie zdjęcia, które osoba emocjonalnie związana z modelem odbiera zupełnie inaczej niż postronny obserwator, który powie: żółty zafarb na całości, czerwone tło odciąga uwagę od modela, na zdjęciu nr 2 mina jakby ktoś dał mu wódki z colą - wzrok mętny, usta ściśnięte. Jedyne co jest dobrze, to ostrość (przynajmniej w takim rozmiarze).
czarny30
22-06-2016, 19:39
To faktycznie zdjęcia, które osoba emocjonalnie związana z modelem odbiera zupełnie inaczej niż postronny obserwator, który powie: żółty zafarb na całości, czerwone tło odciąga uwagę od modela, na zdjęciu nr 2 mina jakby ktoś dał mu wódki z colą - wzrok mętny, usta ściśnięte. Jedyne co jest dobrze, to ostrość (przynajmniej w takim rozmiarze).
Wlasnie juz to pisalem i dopisze jeszcze ze na ustawianie modela przyjdzie czas tu interesowalo mnie bardziej techniczne podejscie do sprawy.
Tlo żółte? Sciana, tak chcialem zeby wyszlo ale fakt czerwone oparcie psuje zdjecie.