PDA

Zobacz pełną wersję : Fokeł Foto Trip

Azzu
27-05-2016, 21:10
Witajcie. Chodzi mi po głowie pewien fotograficzny pomysł. Mianowicie chciałbym w najbliższe wakacje ruszyć w podróż po Polsce w celu fotografowania swojego Forda Focusa ST. Dlaczego piszę o tym na forum? Liczę na to, że podsuniecie mi ciekawe miejscówki do zdjęć. Na podstawie sugestii opracuję trasę, którą pokonam w czasie urlopu.

Co do miejsc to muszą one spełniać kilka wymogów. Powinny być przyjazne dla opon samochodu. Okolica powinna być przyjazna dla przyjezdnych. Wolałbym uniknąć spotkania w grupą Sebiksów. Kolejną zaletą potencjalnej miejscówki jest brak konieczności użerania się z ochroną.

Na razie na liście mam jedno miejsce które na pewno odwiedzę - Nikiszowiec. W sumie województwo śląskie i dolnośląskie może okazać się na tyle bogate w ciekawe miejsca, że poza ich teren nie wyjadę. Jedyne czego mogę być pewien - nie jadę do Wawy. Mieszkałem tam parę lat i większa część mojego portfolio jest zbudowana na tamtejszych lokalizacjach.

Liczę na Waszą pomoc i z góry dziękuję.
Mile widziane poglądowe fotki, namiary na google maps itp.

Adam Okuń
28-05-2016, 01:34
Jak już chcesz zacząć od Nikiszowca to polecam zagłębiowską wersję robotniczej dzielnicy czyli osiedla górnicze w dzielnicy Czeladzi - Piaski. Klimatyczne familoki zwane "białe domy" budowane przez Francuzów, którzy rozbudowywali potęgę przemysłową Zagłębia Dąbrowskiego. Kilka fot tu: http://marcinnowak.eu/2009/08/30/osiedle-piaski-w-czeladzi-zaglebie-tez-ma-swoj-nikiszowiec/

Drugie miejsce to jedyna w Europie pustynia czyli pustynia Błędowska i punkt widokowy Dąbrówka gdzie spokojnie dojedziesz samochodem.

pozdrawiam i zapraszam w moje rejony :)

Azzu
28-05-2016, 18:36
Dzięki. Ciekawe miejsce. Na pewno wezmę pod uwagę :-)

SerU
28-05-2016, 19:24
Po prostu wsiądź do samochodu i jedź...do Karpacza, Pasterki, Szklarskiej... po drodze będziesz miał tyle miejsc, że spalanie Ci wzrośnie od ciągłego gaszenia i odpalania samochodu. Dobra miejscówka jest pod stadionem we Wrocławiu. Popełniłem tam kiedyś kosmicznego Smarta. Tylko jedź tam na zachód słońca i jak nie ma żadnej imprezy na stadionie ;)