PDA

Zobacz pełną wersję : Vanguard Veo 204AB - Opinie?

Matt Blue
27-05-2016, 20:34
Witam,

Czy ktoś z Was posiada powyższy statyw? Posiadam Camrocka TJ68 za 100zł i szukam czegoś mniejszego do mojego plecaka Lowepro SlingShot 202AW. Sprzedawca polecił mi właśnie Vanguard Veo 204AB, który kosztuje 550zł ale opuści cenę, ponieważ w innym sklepie kosztuje on 450zł. Co o nim myślicie? Może ktoś z Was posiada statyw innej firmy, który ma taką samą budowę? Chciałbym wiedzieć czy jest to zakup warty swoich pieniędzy oraz jak sprawuje się taka budowa statywu w praktyce. Kulowa głowica to coś kompletnie nowego dla mnie i z tego co wymacałem w sklepie nie da się zrobić równej panoramy w poziomie, ponieważ mamy tylko jedną śrubę do zablokowania głowicy we wszystkich płaszczyznach. Owszem ma to też swoje zalety. Chciałbym przed zakupem zaczerpnąć Waszych opinii :)

DrAszyr
28-05-2016, 20:46
Z panoramą przy kulowej głowicy można poradzić sobie tak, żeby kręcić aparatem na śrubie mocującej płytkę w gnieździe puszki (180 stopni spokojnie się da uzyskać, tylko trzeba uważać, żeby nie odkręcić za bardzo i żeby nie spadł ze statywu :-P )

nikoniarz
31-05-2016, 15:56
Głowica powinna się obracać u podstawy, nawet z zablokowaną kulą...

rabbitzzz
31-05-2016, 16:33
Ma podziałkę kątową wiec powinna się obracać.

Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka

rabbitzzz
31-05-2016, 16:53
Ma podziałkę kątową wiec powinna się obracać.

Jednak nie. Wyglada na to że tylko to pokrętło jest od odblokowania i zablokowania. Lipa.