Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kompensacja mocy błysku.

mado
22-05-2016, 11:55
Dzień dobry.
Możecie przyjaciele powiedzieć czy ustawiając kompensację mocy błysku zarówno na - jak i na + z poziomu puszki w moim przypadku (D500) bądź lampy (SB 900) ustawienia nie znajdują potwierdzenia z lampy na aparacie i z aparatu na lampę. Kompensacja działa poprawnie co jest potwierdzone na wykonanej fotografii. Inne ustawienia są przenoszone. Spotkaliście się z czymś takim?
mado

nikoniarz
22-05-2016, 12:06
Dzień dobry.
Możecie przyjaciele powiedzieć czy ustawiając kompensację mocy błysku zarówno na - jak i na + z poziomu puszki w moim przypadku (D500) bądź lampy (SB 900) ustawienia nie znajdują potwierdzenia z lampy na aparacie i z aparatu na lampę. Kompensacja działa poprawnie co jest potwierdzone na wykonanej fotografii. Inne ustawienia są przenoszone. Spotkaliście się z czymś takim?
mado

Tak. Mam tak samo na swoich korpusach. Wprowadzając kompensację na lampie, na korpusie wyświetla się jedynie ikona zastosowania kompensacji błysku, bez wartości.

mado
22-05-2016, 12:23
Dzieki za szybką odpowiedxź.
W poprzedniej puszce nie zwracałem na to uwagi. Widocznie też tak było.

GonzoG
22-05-2016, 20:12
Tak jest w każdym Nikonie. Z resztą ybika to że specyfikacji - aparaty (te z wbudowaną, nie wiem jK jest w jednocyfrowych) pozwalaja na +1/-3, a lampy nawet na +/-5EV.

nikoniarz
22-05-2016, 20:43
Tak jest w każdym Nikonie. Z resztą ybika to że specyfikacji - aparaty (te z wbudowaną, nie wiem jK jest w jednocyfrowych) pozwalaja na +1/-3, a lampy nawet na +/-5EV.

W jednocyfrowch nie ma sterowania kompensacja błysku... Tak czy inaczej nie chodzi o zakres kompensacji.