Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Dziewanna - Ewa
Tym razem coś z z innej, bliższej mi klimatowo beczki...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.galaza.pl/prace/foto/Ewa-mniejsze-850.jpg)
Czadowe. Podoba sie :-) jestem ciekaw jak wyglądałoby w b&w z mocno przerysowana obrobka (czy wyszła by groza ;-) )
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
madebyzosiek
20-05-2016, 14:03
Fajnie, chociaż obciąłbym dołu jeszcze trochę, do łokcia. Czym robione? Bardzo ładny bokeh :)
Nikkor 85 1.8 D. Kombinowałem z różnymi kadrami (taki jak opisałeś też brałem pod uwagę) ale w końcu stanęło na tym, poza tym tak mi się lepiej wpasowuje w złotą spiralę.
madebyzosiek
20-05-2016, 16:17
Tak czułem, że to 85, ale obstawiałem 1.8G :) Bardzo dobre i ważne, że masz swoją wizję :)
tbogdanowicz
20-05-2016, 18:29
Cześć Arku. Lubię Twoje stylizowane portrety :-).
Co do propozycji cięcia kolegi madebyzosiek, to z jednej strony uwydatnia twarz, ale z drugiej, przy tego typu zdjęciach, wolę jak pokazana jest całą, albo prawie cała postać.
Czy przy szykowaniu modelek pomaga Lepsza Połowa Ania, czy też była to jakaś bardziej zorganizowana sesja?
Cześć Arku. Lubię Twoje stylizowane portrety :-).
Co do propozycji cięcia kolegi madebyzosiek, to z jednej strony uwydatnia twarz, ale z drugiej, przy tego typu zdjęciach, wolę jak pokazana jest całą, albo prawie cała postać.
Czy przy szykowaniu modelek pomaga Lepsza Połowa Ania, czy też była to jakaś bardziej zorganizowana sesja?
Zdjęcie powstało podczas pleneru Baśniowo-bajkowego.
Mój Bestiariusz idzie swoją drogą i zobaczycie w nim Ewę...
Fajnie, chociaż obciąłbym dołu jeszcze trochę, do łokcia. Czym robione? Bardzo ładny bokeh :)
Heh :)
O gustach się nie dyskutuje. ;)
W tym zdjęciu podoba mi się wszystko:
Światło, kolory, kadr, klimat itd...
Ale nie bokeh właśnie. Mogę powiedzieć, że nie przypada mi do gustu. Choć to nie wina fotografa przecież...
Mnie się podoba. :) Fajny klimat, stylizacja i make up.
tbogdanowicz
26-05-2016, 11:50
Zdjęcie powstało podczas pleneru Baśniowo-bajkowego.
Mój Bestiariusz idzie swoją drogą i zobaczycie w nim Ewę...
A czy można gdzieś obejrzeć te zdjęcia jako cykl?
Kilka pokazywałeś na forum, ale nie wiem czy to wszystkie.
PiciuD300
27-05-2016, 12:59
Prawa strona ciasnawa i za dużo soczystego zielonego.
tuturutu
05-07-2016, 15:40
ciekwy efekt z kory drzewa wyszedl... niczem efekt zoomowania
Stylizacja taka jakby bardziej z tych "straszących" (chyba ułożenie tych "cekinów" + wyraz twarzy modelki)
Modelka ma taką mimikę, na wszystkie zdjęcia w portfolio ma chyba ze 2 uśmiechnięte :)
o kurcze! mocne. Bardzo mi się podoba :)