Zobacz pełną wersję : wodoszczelny pokrowiec
Cześć wszystkim ! :)
Tak jak w temacie, mam pytanie odnośnie wodoszczelnego pokrowca lub też obudowy najlepiej do nikona d3200, ktoś używa, mozecie coś polecić ? Osobiście na alledrogo znalazłem futerał aquapac za 295zł. Warto ? :)
Do czego to? Jeśli ochrona przed deszczem to polecam zwykłą reklamówkę ze sklepu - mówię zupełnie poważnie.
Jak chcesz się z aparatem kąpać w jeziorze to kupić porządny, jak fotografować w deszczu wystarczy reklamówka.
Chodzi mi właśnie o to, żeby robić pod wodą zdjęcia, średnio wierzę w takie "pokrowce" więc może ktoś słyszał :)
Jak chcesz robić zdjęcia pod wodą to kup to (http://www.fotopodwodna.pl/pl/shop/27-211-0-Ikelite-Nikon-D3200-obudowa-podwodna.html) ;)
Z aparatem "uzbrojonym" w woreczek z allegro bym nie ryzykował. Niby piszą, że kilka metrów pod wodą. Generalnie można spróbować. Kupić i sprawdzić czy nie przepuszcza wody, a dopiero później nurkować z body.
Chyba jednak nie zainwestuje 8k do aparatu za 1k :D może jakoś uda mi się sprawdzić ten woreczek zanim bym kupił :)
Chyba jednak nie zainwestuje 8k do aparatu za 1k :D może jakoś uda mi się sprawdzić ten woreczek zanim bym kupił :)
Używałem takiego worka do kompaktu. Jakość obrazu znacznie spadła przez szkło, które jest zamontowane w tym worku. Do tego samo używanie aparatu czy podgląd na LCD był bardzo utrudniony i upierdliwy. Generalnie nie polecam.
Borat1979
17-05-2016, 18:34
Jedynym rozsądnym finansowo rozwiązaniem jest wodoszczelny aparat kompaktowy.
Tak na marginesie to się zastawiam kto kupuje obudowy podwodne za 6-7 tyś. zł do aparatów klasy D3200?
Jedynym rozsądnym finansowo rozwiązaniem jest wodoszczelny aparat kompaktowy.
Tak na marginesie to się zastawiam kto kupuje obudowy podwodne za 6-7 tyś. zł do aparatów klasy D3200?
właśnie o to chodzi :D myślałem o tym worku ale już wiem że bez sensu, kolega amirez podpowiedział, że jest coś takiego, dobrze wiedzieć ale zdecydowanie NIE :D