PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Krajobraz miejski

myrele
14-05-2016, 21:37
Witam. Prosze o komentarze.
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://postimage.org/)

PiciuD300
14-05-2016, 22:31
Przebudzenie miasta. Czy to Berlin?

myrele
14-05-2016, 22:35
Nie. To jest Wieden widok z Leopoldsbergu.

lipalipski
14-05-2016, 22:39
W Berlinie nie ma góry, z której możnby zrobić to zdjęcie, rzeki kórą byłoby widać i wierzowców więcej znad którycjh wierza telewizyjna wyrasta jednak bardziej.

Minthai
14-05-2016, 23:59
W Berlinie nie ma góry, z której możnby zrobić to zdjęcie, rzeki kórą byłoby widać i wierzowców więcej znad którycjh wierza telewizyjna wyrasta jednak bardziej.
W Wiedniu też nie ma wierzowców i wierz telewizyjnych, uwierz mi....

lipalipski
15-05-2016, 00:05
Wierzę. Jak mieszkaniec Pszczyny wie, że jakieś zdjęcie nie jest z Pszczyny tak tu piszę o Berlinie. Nie wiem też czy w okolicy Wiednia jest taka górka, z której te zdjęie zrobiono, czy to jakiś budynek. W Wiedniu byłem tylko raz i kilka godzin. Przywieźli mnie w sylwestra i wywieżli w syczniu. Celem był koncert.

maniak666
15-05-2016, 09:19

W Wiedniu też nie ma wierzowców i wierz telewizyjnych, uwierz mi....

Wierzę. Jak mieszkaniec Pszczyny wie, że jakieś zdjęcie nie jest z Pszczyny tak tu piszę o Berlinie. Nie wiem też czy w okolicy Wiednia jest taka górka, z której te zdjęie zrobiono, czy to jakiś budynek. W Wiedniu byłem tylko raz i kilka godzin. Przywieźli mnie w sylwestra i wywieżli w syczniu. Celem był koncert.

A @bombel całkiem niedawno pisał o pękających gałkach ocznych.
I szydery @Minthaia też nie załapałes.
Niechlujstwo językowe coraz bardziej poraża. Aha, zapomniałem to się teraz dysgrafia, czy też dysleksja nazywa...
To nazwę to lenistwem. Każdy edytor tekstów zaznacza błędy.

I @Harb już swego czasu napisał: "Szanuj to forum"

lipalipski
15-05-2016, 09:21
To się nazywa butelka wódki akurat.

maniak666
15-05-2016, 09:24
To się nazywa butelka wódki akurat. :?::?::?:

lipalipski
15-05-2016, 09:28
No, nie dysgrafia, tylko niechlujstwo po spożyciu.

A zasadna, jaką złamałem brzmi, nie "szanuj to forum", a "piłeś, nie pisz".

Popraw oznaki niechlujstwa językowego w swoim poście, bo w tym kontekście głupio to wygląda.

sowart
15-05-2016, 09:29
super bardzo mi się podoba Może ciut za żółto jest jak miałbym się czepić

maniak666
15-05-2016, 09:34
Mam niemiecką klawiaturę, a komputerowym idiotą jestem, toteż brak niektórych polskich znaków diakrystycznych.
Widzę że kolega w ciągu, skoro to juz kilka dni:-P

"Szanuj to forum" odnosi się równiez do ortografii.

lipalipski
15-05-2016, 09:51
Kilka dni? Bardzo ciekawe.

I znów narobiłeś literówek, które powinien wyłapać każdy edytor. Widzisz drzazgi u innych, nie widząc belki u siebie? Czy masz gorszy dzień? Może cukier spadł?

maniak666
15-05-2016, 10:01
Dalej cie wóda trzyma. Wspominałem już o niemieckiej klawiaturze i swoim idiotyzmie komputerowym.

lipalipski
15-05-2016, 10:07
No tak, dlatego w "toteż" możesz użyć "ż", a w "również" i "już" nie? I dlatego ze znaków diakrytycznych zrobiły się diakrystyczne? Dziwna ta niemiecka klawiatura. Spoko.

maniak666
15-05-2016, 10:13
A no to i ja sobie pozwoliłem na odrobinę niechlujstwa. i w klatę muszę się walnąć.
Spoko. I luzik.

Cytacik o streecie z włączonym interwałem i waleniu do zapełnienia karty pozwoliłem sobie zapisać.

lipalipski
15-05-2016, 10:18
Trochę rozwalamy koledze wątek, za co przepraszam, gdyż ja to spowodowałem po spożyciu.

Ale skoro już się stało, to co, tam też nasadziłem byków? Bo nie pamiętam, a na trzeźwo raczej rzadko mi się zdarza.

maniak666
15-05-2016, 10:22
Nie, po prostu niezwykła celnosć.(s bez kreski-niemiecka klawiatura:) ) i podobne do moich odczuć, kiedy czasem widzę niektóre prace z tej dziedziny foto. I ich Autorów zaciekle broniących gniotów przeokrutnych.
Autora wątku również przepraszam.

lipalipski
15-05-2016, 10:27
Cóż, sam takowe produkuję, to znam warsztat. :D

Może niech mod to wyczyści, proszę.

maniak666
15-05-2016, 10:29
+1 do moda.

creep
15-05-2016, 15:11
Bardzo przyjemne, pastelowe światło, gdybym miał coś doradzić to sugerowałbym rozjaśnienie dołu, a nawet jego częściowe odcięcie na rzecz stworzenia panoramy. Wiem, że zbocza góry pozostają w cieniu i ich rozjaśnienie wyglądałoby nienaturalnie, dlatego proponowałbym to drugie rozwiązanie - panoramę. Wtedy cały obraz będzie lżejszy i przyjemniejszy. Oczywiście to tylko moje odczucia :)

bajcy
15-05-2016, 21:12
Co do wieżowców, to może i Wiedeń nie ma za dużo, albo wcale- ale kilka fajnych przeszklonych budynków jest, zwłaszcza na Kagran-ie- który widać na zdjęciu;)
Wiele razy odwiedzałem to miejsce, (tylko że ja, zawsze nazywałem to Khalenberg) niestety, wtedy nie bawiłem się w foto- a dziś już tam nie jeżdżę, choć z chęcią odwiedził bym to miasto raz jeszcze...
może się uda
Pozdrawiam
Janusz

myrele
29-05-2016, 21:58
Dziekuje za opinie

Kahlenberg dalej nazywa sie Kahlenberg :) Leopoldsberg jest troszeczke obok.

Mam jeszcze takie cos stamtad.
Co myslicie?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://postimage.org/)

creep
31-05-2016, 21:33
Solidnie, nie ma magii pierwszego, ale wszystko na swoim miejscu - jeszcze jasno a już ładnie pokazane światła miasta; ładnie skomponowany kadr (mało miejsca po bokach przy wieżowcach może niektórym nie pasować, mi się akurat podoba); piony utrzymane, a poziomy równoległych mostów nadają rytm temu zdjęciu...

myrele
01-06-2016, 20:36
Dzieki creep