PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Tę burzę loków każdy zna...

galaza
13-05-2016, 09:57
Oliwia

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.galaza.pl/prace/foto/oliwia.jpg)

Umbra
13-05-2016, 10:06
Mina trochę nietęga. Może jakiś inny kadr z tej sesji?

Ned Stark
13-05-2016, 10:09
Hm nie no było tam "Tę burzę włosów każdy zna.Przy ustach dłoni chwiejny gest " ;-) Brakuje dołu, jest za mało miejsca moim zdaniem pod brodą.

akustyk
13-05-2016, 10:19
jak Oliwia, jak Celina miala byc?

zdjecie OK jak dla mnie

galaza
13-05-2016, 10:55
Mina trochę nietęga. Może jakiś inny kadr z tej sesji?
Kurczę, taka zawieszona mina mi się podobała, teraz mam coraz więcej wątpliwości...

Umbra
13-05-2016, 11:35
Wygląda jakby zobaczyła mnie na golasa.

Andrzej1974
13-05-2016, 12:35
Masz jakieś inne? To do mnie nie gada...

galaza
13-05-2016, 21:42
ZePSułem minę w obróbce :(
Ciężka sprawa złapać dystans i patrzeć na ogół po dłuższym czasie...
Będę się musiał cofnąć o jakieś 3h obróbki wstecz, na szczęście mam pozapisywane kamienie milowe...

~lxs
14-05-2016, 14:56
Podpisuję się pod poprzednimi komentarzami. Od siebie dodam, że z oczami dziwne rzeczy się dzieją - tak jakbyś "liquify'iem" przy nich mocno majstrował. Tęczówki mają dziwny kształt - w prawym oku modelki widzę owal, a w lewym jedna z krawędzi tęczówki jest szersza i rozmyta. Do tego białka imo za mocno rozjaśnione.
Co do ogółu zdjęcia - modelka ma faktycznie taką burzę włosów, czy klonowałeś je? Ciężko sobie wyobrazić jak one wyglądają w szerszym kadrze. Wg mnie zdjęcie by zyskało w kwadracie (ucinając trochę po bokach i dodając u dołu jak już ktoś wyżej wspomniał).
Nie zrozum mnie źle, nie piszę tego złośliwie tylko staram się wskazać co mi przeszkadza w odbiorze zdjęcia. Może trochę po prostu przekombinowałeś (3h na obróbkę zdjęcia portretowego to bardzo długo) i w wersji bliżej oryginału to zdjęcie wyglądało lepiej?

galaza
14-05-2016, 17:58
Dzięki za komentarze, czasami człowieka poniesie i gubi granicę picowania, szczególnie w połączeniu z butlą wina ;)

galaza
14-05-2016, 18:49
Co do ogółu zdjęcia - modelka ma faktycznie taką burzę włosów, czy klonowałeś je? Ciężko sobie wyobrazić jak one wyglądają w szerszym kadrze. W
Modelka ma faktycznie gęste kręcone loki, nie klonowałem nic ale zebraliśmy włosy z tyłu i podtrzymaliśmy odwrotnie założoną opaską. Do tego sporo lakieru i wyszło prawie afro :)