PDA

Zobacz pełną wersję : Nawigacja GPS pod Automapę

zgera
09-05-2016, 20:23
Poszukuję urządzenia GPS które będzie dobrze działać z automapą.
Obecnie używam goclever navio 520 ale są czasami problemy z automapą, testowałem Modecoma SX2 i działa jeszcze gorzej niż goclever.
Co sądzicie o Modecomie MX4? lub jakie inne sprawdzone urządzenie polecacie.

yarocz
10-05-2016, 09:26
Trzeba wybrać w miarę dobry sprzęt i się nie przejmować.
Problemy zawsze będą co jakiś czas. Niestety koncepcja programu od momentu testów bardzo się zmieniła. Zamiast iść w prostotę i małe obciążenie sprzętu dokłada się coraz więcej danych.
Jeśli masz problem to zawsze warto napisać do AutoMapy podając konkretne dane o sprzęcie i opis problemu.
Często po takich zgłoszeniach dostawałem specjalne wersje programu tylko pod moje konkretne urządzenie zawierające jakieś poprawki.

madebyzosiek
10-05-2016, 09:58
Ja od 6 lat jeżdżę z Modecom-em MX2 i w ciemno polecam każdą jego następną wersję (MX2 HD, MX3 HD). Myślałem, że się zepsuje i kupię nową, a tu nic z tego ;)

RobertMiernik
10-05-2016, 10:24
Tak z ciekawości, co was trzyma przy AutoMapie w dobie nawigacji googlowej, waze i takich tam?

Transfer?

madebyzosiek
10-05-2016, 11:10
Przyzwyczajenie, niezawodność i perfekcyjne działanie off-line. Oczywiście piszę moje zdanie ;)

zgera
10-05-2016, 12:18
Tak z ciekawości, co was trzyma przy AutoMapie w dobie nawigacji googlowej, waze i takich tam?

Transfer?

Robert, używam tylko nawigacji w urządzeniu GPS, telefon mam zwykły bez dostępu do internetu dlatego nawigacja w telefonie dla mnie jest niedostępna.
Dlaczego automapa, a no dlatego że na innych mapach nie ma drogi do mojej posesji i może to kwestia przyzwyczajenia to ta aplikacja najbardziej mi odpowiada, komfort obsługi.
To że wyznaczanie tras czasami płata figle to normalne, sprawdzam zawsze trasę i jeśli nie jest po mojej myśli wskazuję punkty na trasie i jadę tak jak chcę.
Decyzja zapadła, zamówiłem Modecoma MX4 wersja bez HD, jak dojdzie to przetestuję.

vid3
10-05-2016, 12:29
... dlatego że na innych mapach nie ma drogi do mojej posesji i ...

To czas najwyższy zalogować się do google i mapmakera i sobie drogę dorysować.

notdot
10-05-2016, 18:12
bez dostępu do internetu dlatego nawigacja w telefonie dla mnie jest niedostępna.
here maps dawniej nokia maps
są offline
korzystam, działają dobrze

TOP67
10-05-2016, 18:39
here maps dawniej nokia maps
są offline
korzystam, działają dobrze

Ale sposób wyszukiwania jest tam zupełnie inny niż w typowych nawigacjach (podobnie jak w google maps). Od kiedy mam w samochodzie wbudowaną nawigację, to tęsknię za automapą. Chociaż wyszukiwanie najlepiej miał zrobione TomTom.

A google maps też działa offline. Trzeba tylko zapisać sobie obszar w pamięci. Korzystam gdy gdzieś lecę samolotem. Rewelacyjna jest zwłaszcza funkcja wyszukiwania komunikacji miejskiej (to już tylko online).

notdot
11-05-2016, 18:16
Może i jest inna ale z punktu a do punktu b poprowadzi, więc mi wystarcza