Zobacz pełną wersję : Nawigacja GPS pod Automapę
Poszukuję urządzenia GPS które będzie dobrze działać z automapą.
Obecnie używam goclever navio 520 ale są czasami problemy z automapą, testowałem Modecoma SX2 i działa jeszcze gorzej niż goclever.
Co sądzicie o Modecomie MX4? lub jakie inne sprawdzone urządzenie polecacie.
Trzeba wybrać w miarę dobry sprzęt i się nie przejmować.
Problemy zawsze będą co jakiś czas. Niestety koncepcja programu od momentu testów bardzo się zmieniła. Zamiast iść w prostotę i małe obciążenie sprzętu dokłada się coraz więcej danych.
Jeśli masz problem to zawsze warto napisać do AutoMapy podając konkretne dane o sprzęcie i opis problemu.
Często po takich zgłoszeniach dostawałem specjalne wersje programu tylko pod moje konkretne urządzenie zawierające jakieś poprawki.
madebyzosiek
10-05-2016, 09:58
Ja od 6 lat jeżdżę z Modecom-em MX2 i w ciemno polecam każdą jego następną wersję (MX2 HD, MX3 HD). Myślałem, że się zepsuje i kupię nową, a tu nic z tego ;)
RobertMiernik
10-05-2016, 10:24
Tak z ciekawości, co was trzyma przy AutoMapie w dobie nawigacji googlowej, waze i takich tam?
Transfer?
madebyzosiek
10-05-2016, 11:10
Przyzwyczajenie, niezawodność i perfekcyjne działanie off-line. Oczywiście piszę moje zdanie ;)
Tak z ciekawości, co was trzyma przy AutoMapie w dobie nawigacji googlowej, waze i takich tam?
Transfer?
Robert, używam tylko nawigacji w urządzeniu GPS, telefon mam zwykły bez dostępu do internetu dlatego nawigacja w telefonie dla mnie jest niedostępna.
Dlaczego automapa, a no dlatego że na innych mapach nie ma drogi do mojej posesji i może to kwestia przyzwyczajenia to ta aplikacja najbardziej mi odpowiada, komfort obsługi.
To że wyznaczanie tras czasami płata figle to normalne, sprawdzam zawsze trasę i jeśli nie jest po mojej myśli wskazuję punkty na trasie i jadę tak jak chcę.
Decyzja zapadła, zamówiłem Modecoma MX4 wersja bez HD, jak dojdzie to przetestuję.
... dlatego że na innych mapach nie ma drogi do mojej posesji i ...
To czas najwyższy zalogować się do google i mapmakera i sobie drogę dorysować.
bez dostępu do internetu dlatego nawigacja w telefonie dla mnie jest niedostępna.
here maps dawniej nokia maps
są offline
korzystam, działają dobrze
here maps dawniej nokia maps
są offline
korzystam, działają dobrze
Ale sposób wyszukiwania jest tam zupełnie inny niż w typowych nawigacjach (podobnie jak w google maps). Od kiedy mam w samochodzie wbudowaną nawigację, to tęsknię za automapą. Chociaż wyszukiwanie najlepiej miał zrobione TomTom.
A google maps też działa offline. Trzeba tylko zapisać sobie obszar w pamięci. Korzystam gdy gdzieś lecę samolotem. Rewelacyjna jest zwłaszcza funkcja wyszukiwania komunikacji miejskiej (to już tylko online).
Może i jest inna ale z punktu a do punktu b poprowadzi, więc mi wystarcza