PDA

Zobacz pełną wersję : Plecak na body i 1 lub 2 obiektywy

lacov
08-05-2016, 22:47
D750 + 50mm i może coś nieco większego.

Chodzi o o to żeby mieć aparat zawsze w miarę blisko siebie. Plecak taki w którym zmieści się jakiś zeszyt czy laptop. Może jakieś małe jedzenie.

Względnie dyskretny, ale nie ma tu presji

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

lacov
09-05-2016, 14:33
Zrobiłem dziś mały rekonesans i niestety niczego ciekawego nie znalazłem. Plecaki są albo bardzo duże albo bardzo małe.
Wymyśliłem więc, że jeśli nie znajdę czegoś po środku to kupię jakąś małą torbę/kaburę, w którą zmieści się d750 + nikkor 50 i wrzucę to do plecaka, z którego korzystam na co dzień. Drugi obiektyw będzie w plecaku owinięty w jakąś szmatę.
Czy jakieś nieduże torby/futerały/pokrowce możecie polecić do wymienionego sprzętu ?

DrAszyr
03-06-2016, 11:29
Jeśli jeszcze nie kupiłeś, to proponuję coś takiego:
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/torba-manfrotto-advanced-holster-m.html

Używam właśnie jak idę z plecakiem trekingowym (zwykle w kaburze siedzi wtedy D610 + 18-35G). Niewielkie wymiary zewnętrzne w porównaniu do tego, co wejdzie do środka. Dobre wykonanie. Kieszenie z boku są małe, ale jak mają być duże, to wszystkie kabury robią się mocno "rozdęte". Do żadnego plecaka foto nie zmieścisz spokojnie kurtki softshellowej czy bluzy polarowej, 1,5l wody mnieralnej, żarcia i reszty gratów na całodniową wycieczkę. Z obiektywem w szmacie bym uważał, niestety sztywne pokrowce na szkło kosztują tyle co kabura i zajmują sporo miejsca.

lacov
06-06-2016, 00:06
Kupiłem, ale tak się składa, że dokładnie takiego manfrotto :)

DrAszyr
08-06-2016, 11:23
Haha! No, to niech się dobrze nosi! :mrgreen: