Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] OLA K. Pierwsze podejście.
Al Bundy
22-05-2007, 21:37
Strzelajcie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/image/23118.jpeg)
Wszystko fajnie, tylko wygląda, jakby jej brodę urwało. Tam mi czegoś brakuje.. może więcej światła w rąbku ust?
Poproszę 100x70 w antyramie. Dziury w ścianie sam wywiercę. Adres do przesyłki wysyłam na PM
Nam strzelac nie kazano, fotka gites, super swiatlo.
shaddixx
22-05-2007, 21:49
to jest śwetna praca. Mniam.
Super, ale mam wrażenie, że jednak lepiej byłoby bez tej ręki.
Wow !!! Chcialbym takie robic :)
Al Bundy
22-05-2007, 22:00
Dzięki serdeczne ! :D
pebees - w ustach to jej czego innego brakuje a nie światła... i bez zboczonych myśli :)
Niedzwiedz
22-05-2007, 22:01
tratatatatatatataatata....... jony podaj tasme !!!! :)
nie no widze ze swiatlo jest twoim sprzymiezencem , a i modelka mmhhyy ;)
ekstra !!!
Al Bundy ... ;-)
W każdym razie teraz będziesz miał problem - musisz trzymać co najmniej ten poziom, co tutaj .. no, ale dla Ciebie to chyba pryszcz, co? :D
Aha, widzę, że Andy_O się załamał Twoją pracą, przybiło go to chyba.. http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=27144 .. ;-)
zdjęcie słabe, przepalenia, poruszone, światło paskudne, kolorki nie tego i słabo skadrowane .... ;)
oczywiście żartuję :D zdjęcie rewelacja. gratuluję :twisted:
Abpbpbpsolutnie czaderskie!!!
Zazdroszczę koloru!!!
Al Bundy
22-05-2007, 23:10
No dobrze - a teraz napiszcie co jest nie tak dla równowagi bo mi głupio...
mrozikulus
22-05-2007, 23:15
no dobra ... calkiem nie tak jest z ta fotka ,ze za maly format dales ;)
W tym dziale nie komentuje zdjec z zalozenia bo sie nie znam i nie umiem fotografowac ludzi, ale tutaj pozwole sobie - znakomite
przecież Ci napisałem ;)
Al gratuluję i zazdroszczę- extra zdjęcie!
całośc extra po za ręką :) niedosyć że mocno zacieniona to jeszcze wygląda jak by nie była ręką modelki :) za to twarz i światło na niej rewelacja :) no i blondynka a to samo za siebie mówi że będzie mi sie podobało :D przytnij po prawej stronie na końcówce włosów i będzie git ;) zaraz mnie zlinczują że się wychylam po za szereg :D
Chciałeś, to masz !
Al, kadr świetny (na rękę znajdzie się uzasadnienie - chociażby zamyka kadr po przeciwnej stronie twarzy - bo niby co wzamian, wazon ? :)).
Światło - perfekt.
Głebia ostrości świetnie trafiona.
Właściwie można powiedzieć, że zdjęcie jest super hiper doskonałe .....
Mam tylko jedno pytanie i to nie tylko do Ciebie, Al:
dlaczego wciąż dąży się do "ideału" ? dlaczego skóra jest tak wyprana z naturalnych rysów, oczy takie doskonałe, wszystko takie wymuskane. No chyba, że to reklama kremu przeciw zmarszczkom, to przepraszam. Co tak naprawdę można o tym zdjęciu powiedzieć i o czym opowiada fotografia ? Szczyt technicznej doskonałości ? Za parę lat będziemy wystawiać wykresy zamiast zdjęć.
Reasumując - warsztat świetny ale i tak stawiam na inne Twoje prace, np "Szufladowe" - http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=25675 - tam jest życie.
Szacuneczek,
Iras
zdjecie bardzo ok .. ciesze sie ze z obrobka idize ci coraz lepiej, kadrowo bardzo fajnie .. troche brakuje mi swiatla ne rece zamykajacej kadr .. co do krytyki .. za gladko..ale sam wiem ze najpierw trzeba dosc do jakiegos wyznaczonego sobie poziomu obrobki i idealizowania by potem poszukac czegos dalej. mam nadzieje ze neidlugo warsztat przestanie ci przeszkadzac w robieniu zdjec :)
Pięknie Al! Choć Sailor dobrze Ci prztyknął. :) Niemniej muszę przyznać, że ta praca tchnie świerzym podejściem.
Al Bundy
23-05-2007, 09:15
Jeszcze raz dzięki za uwagi. Szczerze miałem największe obawy że dostanę zj. za plastyk na twarzy ale jest łagodnie. Co do ręki - może i faktycznie światła brak - nie będę ściemniał że się znam - uczę się... Najbardziej przeszkadza mi jeszcze obróbka cery. Tutaj niestety musiałem pójść na całość - nie proście bym pokazał oryginał ;)
Jestem tego samego zdania co Iras. Nie musisz sie ze mna zgadzac Al ale gdy ogladam takie fotografie to sie zastanawiam czy jest to jeszcze zdiecie czy perfekcyjna grafika komputerowa. Jesli mozesz to pokaz oryginal.
Madziulek
23-05-2007, 11:11
plastikowo czy nie , bardzo mi się podoba ,kadr i światło piękne
gratulacje :)
Sebastiann
23-05-2007, 11:50
hmm co tu duzo gadac, wszystko juz zostalo powiedziane.... zdjecie fenomenalne!!!! szacunek i czapki z glow:)
david555
23-05-2007, 12:01
Jak dla mnie za małe GO i ostre oko i nos to za mało (inne szkiełko bym użył).
Ja bym zrobił ostre pierwsze plany (ale to rzecz gustu), bo nieostre włosy na pierwszym planie psują mi odbiór całości.
A poza tym całkiem nieźle.
Po co się było wychylać w tej kategorii ???
Mogłeś łyknąć pierwsze miejsce w konkursie tygodnia, miesiąca, roku...
Smycz i kubek z logo, zdmuchnął byś innym sprzd nosa :mrgreen:
A jeżeli chodzi o krytykę:
to bardzo mi przeszkadza, irytuje i niepodoba
to że,
Ja nie jestem jego autorem :evil:
meliszipak
23-05-2007, 13:14
Ekstra. Pięknie zadziałałeś swiatłem.
Jak się otworzyło to aż zatkało mi dech.
niemalże spadłem z krzesła..
podeslij prosze oryginal kamash(małpa)malnet.pl
jesteś wielki , super super hiper
Od razu skojarzyło mi się z Nell z "W pustyni i w puszczy" (tego starego), wiem że Ola to duża dziewczynka :) ale w tym spojrzeniu jest coś takiego... hmmm
b. ładne
nie znam się na portretach ale to robi istotnie duże wrażenie przede wszystkim pod kątem pomysłu, światła. Co do skóry to już inna bajka. Takie nastały czasy, że modelka musi być gładka jak przysłowiowa pupa niemowlęcia (tu jeszcze gładsza :) ) Ale i tu należy się szacunek, bo obróbka jak najbardziej folderowa. Bardzo się podoba :)
Ojej jakie śliczne! Świetny pomysł. Do tej pory tego typu pozy, oświetlenia i zadumane miny to oglądałem tylko na zdjęciach małych dziewczynek gdzie coś takiego najlepiej wychodzi, tak więc tym większe zaskoczenie kiedy widzę to w wykonaniu dużej modelki. Plus za kreatywność i wykonanie.
Może refleks to mam słaby ale za to radochę z oglądania tej fotki sporą...
Marek Urbanowski
31-05-2007, 10:49
Al....rewelka:) lubię takie cukiereczki:)
To i ja swoje 5groszy wcisnę ... patrzyłem się na fotke chyba z 5 minut i w dodatku z otwartymi ustami :)
Dla mnie rewelacja!!!
Sorry, że zadam takie pytanie: Czy to jest plastykowa lalka? Takie miałem pierwsze wrażenie. Resztę powiem jak zobaczę jęszcze w domu na lepszym monitorze.
Według Mnie coś cudownego.... Oswietlenie strasznie sie podoba :)