PDA

Zobacz pełną wersję : NIKON D7100 - brak informacji w wizjerze ??

dloogiDM
27-04-2016, 09:47
Witam

Znajoma kupiła sobie D7100 i przyszła do mnie z pytaniem, dlaczego w wizjerze nie ma żadnych info wyświetlanych (przysłona, migawka itd)..... i tu pojawia się problem bo przekopałem całe manu aparatu i nie znalazłem funkcji odpowiadającej za WŁ/WYŁ tego?

Czy jest to problem z aparatem czy rzeczywiście jest to kwestia włączenia odpowiedniej opcji?

We wszystkich nikonach jakich używałem nigdy nie było czegoś takiego.

Z góry dziękuję za pomoc!

pozdrawiam

cezet
27-04-2016, 10:01
Ale tak nic a nic nie ma na panelu ?

Jak dla mnie trzy możliwości :
- aparat w trybie LV
- brak akumulatora
- padnięty panel info

Nie ma w menu możliwości wyłączenia wyświetlania wizjera

cz4rnuch
27-04-2016, 10:12
Cezet, bez akumulatora ciężko byłoby "przekopać całe menu aparatu" ;) Moim zdaniem serwis.

madebyzosiek
27-04-2016, 10:34
Na pewno serwis, ciekawe czemu padł panel i czy nic innego nie padło... Zalany aparat?

cezet
27-04-2016, 11:01
Cezet, bez akumulatora ciężko byłoby "przekopać całe menu aparatu" ;) Moim zdaniem serwis.

A widzisz - bo to może najpierw było przekopane całe menu, bateria padła i nagle zniknęły dane z panelu ? :)

A tak na poważnie - pierwsze słyszę, żeby komuś padł panel

dloogiDM
27-04-2016, 11:04
Na pewno serwis, ciekawe czemu padł panel i czy nic innego nie padło... Zalany aparat?

Wczoraj odebrała paczkę z C......E.pl, sam wkładałem aku, ustawiałem datę, czas itd..... aparat nówka. Wszystko inne działa, AF, live viev itd....

GonzoG
27-04-2016, 11:17
Nie ma ręcznego włączenia/wyłączenia wyświetlacza w wizjerze. Działa zawsze gdy aparat jest aktywny. Wyświetlacz gaśnie sam gdy aparat się usypia (wyłącza pomiar).

Jeśli nic się nie wyświetla, to znaczy że padnięty. Jak nowy aparat, to najlepiej do sprzedawcy słać z zadaniem wymiany na nowy sprawny.