PDA

Zobacz pełną wersję : D90 - pełna karta, zdjęć brak

Dess
18-04-2016, 17:32
Pstrykałem w weekend sporo fotek, do zgrania ich na lapka użyłem czytnika kart. Wszystko się pięknie zgrało na laptop dziewczyny. Gdy wróciłem do domu, chciałem uczynić to samo na swoim komputerze, tyle, że przez USB. Folder ze zdjęciami jednak stał się pusty, mimo, że pokazuje, że na karcie jest ok. 14gb materiału. Teraz, gdy wszedłem w podgląd na aparacie, także pustka. Kopie mam u dziewczyny, ale chciałbym poznać przyczynę i czy można jakoś wrócić zdjęcia?

cezet
19-04-2016, 07:12
Czy aby na pewno odłączyłeś kartę z lapsa w prawidłowy sposób ?

KELT
21-04-2016, 13:58
Może użyłeś opcji wytnij i wklej zamiast kopiuj i wklej?
Moze karte uszkodziłeś po drodze?
Może gniazdo w lapku ma gorsze dni ;-)
Przyczyn moze byc duzo. Jak zabezpieczysz kopie zdjec to formatuj karte i sprawdz czy dziala prawidlowo.

jurkarol
21-04-2016, 16:21
uzywales to przegladania zdjęć windowsowego photo viewera wbudowanego?

andy royal1209
21-04-2016, 17:05
Zdarzylo mi sie tak kiedys kiedy kupilem karte z chin i zadeklarowana pojemnosc nosnika okazala sie byc znacznie wieksza niz rzeczywista.

leonstar
26-04-2016, 16:40
Pstrykałem w weekend sporo fotek, do zgrania ich na lapka użyłem czytnika kart. Wszystko się pięknie zgrało na laptop dziewczyny. Gdy wróciłem do domu, chciałem uczynić to samo na swoim komputerze, tyle, że przez USB. Folder ze zdjęciami jednak stał się pusty, mimo, że pokazuje, że na karcie jest ok. 14gb materiału. Teraz, gdy wszedłem w podgląd na aparacie, także pustka. Kopie mam u dziewczyny, ale chciałbym poznać przyczynę i czy można jakoś wrócić zdjęcia?

Miałem podobnie, czytnik kart w laptopie tak zrobił, do odzyskania programem, dobrze że masz kopię.