Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Poznań Stary Rynek w ponury dzień
p.szablewski
15-04-2016, 16:47
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.up-side.pl/rynek.jpg)
Trochę się boję opinii. Nigdy publicznie nie pokazywałem zdjęć. Jestem totalnym amatorem, ale zaciekawiły mnie Wasze zdjęcia i chciałbym żywo uczestniczyć w życiu tego forum ;-)
Miło widzieć nasz "Stary". Dla mnie obrazek całkiem przyjemny, choć może trochę przesaturowany? Brakuje też czegoś na pierwszym planie, co by nieco ożywiło kadr, no chyba, że chciałeś wyeksponować fakturę kostki brukowej.
Trochę się boję opinii. Nigdy publicznie nie pokazywałem zdjęć. Jestem totalnym amatorem, ale zaciekawiły mnie Wasze zdjęcia i chciałbym żywo uczestniczyć w życiu tego forum ;-)
Nie bój, nie bój, dobrze, że wrzuciłeś zdjęcie :-D .
Światło nie było nadzwyczajne i niestety to odbiło się na zdjęciu. Zapoluj na lepsze warunki. Teraz na fotografii panuje szaruga, a kolory są delikatnie rzecz ujmując przytłumione. Przydałoby się dołożyć więcej światła chociażby w edycji. Teraz masz smoliste cienie, szare kamieniczki i przepalone niebo w LG.
Pochyliłeś aparat i piony zbiegają się do środka, nie dodaje to w tym przypadku uroku. F 2,2 ? Przy tego typu tematach raczej warto domknąć przysłonę.
Doskonal swoje umiejętności rób zdjęcia oraz dziel się nim z nami. Pozdrawiam :-)
p.szablewski
17-04-2016, 00:32
No to pierwsze koty za płoty. Dziękuję za bardzo cenne opinie. Już nie mogę się doczekać kiedy pójdę w teren i zastosuję Wasze uwagi ;-) Niestety, pewnie dopiero za miesiąc gdyż mój nowy Nikon D7200 właśnie wyruszył w drogę do serwisu. Niestety drugą w jego 3 miesięcznej karierze...
Ned Stark
17-04-2016, 08:04
Jest Stary to i jest zlot Poznaniaków w jednym temacie :D:D Stary to trudny temat jest...
Fakt , niby taki piękny ryneczek, ale mi osobiście trudno go ugryźć, żeby było ciekawie. Sam się zabierałem ze 3 razy i nigdy nie byłem zachwycony efektem.