Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] wątek prawie architektoniczny
choć architektura nieprostowana, za co przepraszam najmocniej
EDIT - brak zdjęć z flickr.
Rafał_Sz
07-04-2016, 14:01
Kadr technicznie może być nawet schrzaniony, pod warunkiem, ze jego zawartość zatrzymuje widza na dłużej. Technicznie jest słabo, a treść w żaden sposób nie przykuwa mojej uwagi. To co miałeś przed sobą na 3 i 7 miało potencjał i przy odpowiednim kadrowaniu i lepszym świetle, (zwłaszcza na 7) można było ogarnąć całkiem przyjemne ujęcie.
Kadr technicznie może być nawet schrzaniony, pod warunkiem, ze jego zawartość zatrzymuje widza na dłużej. Technicznie jest słabo, a treść w żaden sposób nie przykuwa mojej uwagi. To co miałeś przed sobą na 3 i 7 miało potencjał i przy odpowiednim kadrowaniu i lepszym świetle, (zwłaszcza na 7) można było ogarnąć całkiem przyjemne ujęcie.
dziękuję za komentarz, nie spodziewałem się nawet jednego, poważnie
co masz na myśli z tymi technikaliami - nie wiem, a co do treści -widocznie mamy inne priorytety
moim jest, jak prawie zawsze, oddać klimat miejsca...
żółto-czarny
08-04-2016, 20:41
Ja bardziej szukałbym takich wątków, jak na 6. i 9. oczywiście, jesli masz jako-taki kontakt z tubylcami.
Ja bardziej szukałbym takich wątków, jak na 6. i 9. oczywiście, jesli masz jako-taki kontakt z tubylcami.
Przyłączam się do "apelu" ;) W moim odczuciu "gdzieś dzwonią, ale nie wiem jeszcze w jakim kościele" ;) Niemniej szanuję jak najbardziej takie postrzeganie tematu przez Autora zdjęć. Dziewiątka daje nadzieję, że nie boisz się ludzi.
dla mojej zony to sa ilustracje do la commedia divina
Jai pur - zawsze możesz iść w tym kierunku http://www.fotopolis.pl/newsy-sprzetowe/publikacje/26486-promocja-ksiazki-nicolasa-grospierre-a-modern-forms-a-subjective-atlas-of-20th-century-architecture - 15 lat pracy nad jednym projektem. Imponujące !
Ja jednak zdecydowanie wolę zdjęcia "nasycone" ludźmi.
Odpowiem zbiorczo, wybaczcie
Uważam, że te zdjęcia dobrze oddają klimat mojego miasta, ale się jeszcze nie przestawiłem z fotografowania ludzi, na fotografowanie pustych przestrzeni (co wcale nie jest łatwiejsze)
Ludzi się nie boję (na mojej stronie jest chyba z 200 zdjęć i prawie wszystkie z ludźmi), ale mnie to trochę znużyło
Długoterminowe projekty, kiedyś byłem przeciw, teraz na tak
Co mnie inspiruje (jeden z przykładów) np Philip-Lorca diCorcia "Hustlers" , ale nie będę ustawiał scen...
Dzięki za wpisy
Ta strona zdecydowanie lepiej.
Chętnie zaglądam, obserwując co udaje się ludziom ustrzelić na ulicy.
żółto-czarny
18-05-2016, 20:10
10, 11, 12, 16 i 17 zatrzymały mój wzrok na dłużej, bez zwracania wielkiej uwagi na stronę techniczną. Na 11. wystemplował bym drut w LG, a na 19. starałbym się jednak podejść bliżej, żeby złapać całą postać. W przypadku 18. postacie giną w natłoku kształtów i kolorów.
>>hofman, zółto-czarny - dzięki za wpisy
Na 11. wystemplował bym drut w LG, a na 19. starałbym się jednak podejść bliżej, żeby złapać całą postać. W przypadku 18. postacie giną w natłoku kształtów i kolorów.
usuwanie elementów ze zdjęć ulicznych to nie jest dobry pomysł, bo następnym razem mamy ochotę coś istotniejszego poprawić itd...
na 19 oczywiście podszedłem, ale pierwsze (pierwszy pomysł) było najlepsze, pozostałe, z całą postacią, zbyt oczywiste były i poszły do kosza;)
na 18 to prawda, ale i istota tego zdjęcia, w kontraście do naturalnego nieba te gryzmoły, oczy, konstrukcje i ludzie jak kukły
Odnośnie siedemnastki - to w "koczorka" jeszcze grywają ?! Fajnie :) Lata dzieciństwa...
Odnośnie siedemnastki - to w "koczorka" jeszcze grywają ?! Fajnie :) Lata dzieciństwa...
grywają, jednak większość podwórek świeci pustkami
to specjalnie dla Cię:)
EDIT - brak zdjęć z flickr.
Dziękuję :) Bezpieczna forma "hazardu" ;) do tego na świeżym powietrzu.