Zobacz pełną wersję : Lampa na plener z aku
foto4deg
05-04-2016, 12:24
Witam.
Czy poniższa lampa jest wystarczająca do zastosowań plenerowych z octą 120 cm i bd 70 cm? Głównie zdjęcia całej sylwetki.
link (http://fripers.pl/p/lampa-mq-300p-acdc-mircopro/)
Raz, że cena jest ok, dwa, wysyłka do mnie (Norwegia) jest szybka i dość tania.
plener plenerowi nierówny.
300Ws w pełnym słońcu to za mało.
Absolutne minimum to 600-800 Ws w południe i pełna sylwetka.
foto4deg
05-04-2016, 12:31
Ok, rozumiem.
Chciałem kupić quantuum DP-600 z aku, ale już nigdzie nie mają. Coś innego godne polecenia?
Ok, rozumiem.
Chciałem kupić quantuum DP-600 z aku, ale już nigdzie nie mają. Coś innego godne polecenia?
Jeśli moc 600Ws to Jinbei HD600V jednak też szybko znika ze sklepów. Jest też dużo droższy od Quantuum DP600.
Mam Jinbei HD600 i szczerze polecam.
Z oktą 80cm robi robotę w plenerze (ze 120 też dobrze sobie radzi, ale jednak 120cm w plenerze jest uciążliwe, mam na myśli przede wszystkim plenery ślubne).
foto4deg
21-07-2016, 17:01
HD600 jak nie widać, tak nie widać :p
Pracował ktoś z Jinbei 1200 discoverII albo Powerluxem lub Quadralite Atlas 600?
1200 kusi, ale ponoć sterowanie o kant potrzaskać i zasilacz prawie 10 kg :p
Na forum jest wątek o Atlas 600 i ktoś juz pisał, że ma i jest bardzo zadowolony, szczególnie z TTL.
foto4deg
21-07-2016, 19:19
Na forum jest wątek o Atlas 600 i ktoś juz pisał, że ma i jest bardzo zadowolony, szczególnie z TTL.
Czytałem :D Kolega ma lampę z TTL, a ona kosztuje 3,4k, trochę dużo.
Czytałem :D Kolega ma lampę z TTL, a ona kosztuje 3,4k, trochę dużo.
Posiadam Quadralite Atlas bez TTL i jestem bardzo zadowolony. Wersja z TTL jest na pewno wygodna w użyciu jeśli ktoś korzysta z lampy sporadycznie, lubię jednak jak oświetlenie nie zmienia mi się kiedy zakładam obiektyw z inną ogniskową np. 24mm, a 200mm. Jeśli finanse nie grają roli, lepiej wybrać wersję TTL. Osobiście różnicę odłożyłem i zbieram na kolejną sztukę :) Kilka zdjęć można znaleźć TUTAJ (http://www.jsierzynski.ayz.pl/2016/07/10/sandra-sesja-portretowa-rzeszow/)
Czy jest jakis konsensus na plenery slubne i modelkowe jesli chodzi o modyfikator swiatla do jabinei 600hd ?
Wysłane z mojego ZUK Z2121 przy użyciu Tapatalka
Okta 90cm
Wysłane z mojego HUAWEI CAN-L11 przy użyciu Tapatalka
Emet czy moglbys cos przykladiwego wrzucic i czy ma byc deep czy zwykly w tym rozmiarze Wypowiedz sie prosze cos wiecej
Wysłane z mojego ZUK Z2121 przy użyciu Tapatalka
Przykładu nie podam, bo jestem 3000km od mojego komputera. Używałem okty 90cm szybki montaż z hd 600 i byłem bardzo zadowolony - oświetlalem nią pary na plenerach, a przy tym byla dość mobilna i nie sprawiała kłopotów nawet przy wietrze.
Wysłane z mojego HUAWEI CAN-L11 przy użyciu Tapatalka