PDA

Zobacz pełną wersję : Magurski park n.- Czy ktos tam był? Czy warto tam sie wybrac?

alexsob
31-03-2016, 01:36
Mam w planach wypad do Magurskiego parku narodowego. Nigdy tam nie byłem, a z racji z tego ze uwielbiam Bieszczady to korci mnie także tam. W internecie za du ze nie da się wyczytać. Taki mało znany park.
Interesuje mnie mały wypad fotograficzny. Prawdopodobnie pojadę tam pod koniec maja do Gładyszowa lub Kremnpa.
Czy ktoś tam był szwendał się z aparatem?
Czy warto tam się wybrać?

notdot
31-03-2016, 19:28
masz na myśli Krempna a nie Kremnpa?
Poza tym: małe miejscowości, w niektórych jakaś cerkiew (czy coś w tym stylu), kościółek, wypalanie węgla drzewnego, itp, itd. Gładyszów to stadnina koni huculskich. Do tego Łemkowie i ich kultura.
Ogólnie ładnie i można coś ustrzelić.

alexsob
01-04-2016, 01:09
Bardziej chodziło mi o sam park czy coś tam ciekawego jest .

notdot
01-04-2016, 19:55
Ale czego innego oczekujesz? o przyrodzie nie będę pisał bo to chyba oczywiste, a że tam są też inne rzeczy do zobaczenia to napisałem

Facelles
01-04-2016, 20:35
Mieszkalem kiedys w tamtych rejonach. Zima jest ciekawie. A teraz? Nic specjalnego...

alexsob
02-04-2016, 13:08
Kościółki cerkiewne na ładnych polanach to oczywiście wiem. Wybieram się do Gładyszowa. Chodziło mi o krajobrazy albo ładne panoramy. czy są tam jakieś ciekawe miejsca czy tylko łasy i potoki?

notdot
02-04-2016, 16:35
Trudno powiedzieć czy tylko, każdy trochę inaczej to widzi, jeden nie zauważy nic szczególnego w prostej drodze w lesie a inny wyciągnie z tego coś ciekawego. Panoramy czemu nie, jest trochę pagórków z widokami (szczegółów sobie nie przypomnę, zbyt długo już nie mieszkam w tamtych okolicach). Najlepiej jechać i zobaczyć samemu.

gusi
02-04-2016, 20:46
Z Krempnej starą droga przez Żydowskie w kierunku na granicę, po drodze piękna panorama doliny Ciechani, ścieżka krajobrazowa Kuczera, stary cmentarz na Żydowskim, problemem jest nieprzejezdna dla samochodu droga(szlaban w połowie drogi do Ożennej), można ją przebyć pieszo, rowerem.Piękna cerkiew w Krempnej.No i ta cisza.Kilka kadrów z filmu"Wino truskawkowe" było kręcone w tamtych okolicach.