Zobacz pełną wersję : Jak przesłać kilka maili na raz?
spiritus
26-03-2016, 15:38
Cześć ;)
Mam np na gmailu kilkanaście wiadomości, które potrzebuję przesłać do kogoś innego. Zaznaczam i nie mogę znaleźć jakiegoś przycisku typu "prześlij dalej". Wiem, że mogę przesłać jedną poszczególną wiadomość ale jak się zrobi tego więcej to trochę czasu zajmuje. Jest w ogóle taka opcja?
w normalnych programach można przesłać je jako załączniki w jednym mailu.
spiritus
26-03-2016, 19:10
A przez stronę nie da rady niestety?
Poczta na nazwa.pl obsługiwana przez przeglądarkę to potrafi. Zaznaczam kilka i przesyłam. W poczcie przychodzącej pokazują się jako załączniki. Tak nawiasem, podobnie robi to outlook.
Na szybko sprawdziłem i masz rację, z listy w gmail się nie da przesłać kilku (ani nawet jednej). Tylko pojedynczą , z poziomu podglądu wiadomości.
Ja korzystam z eM klienta, umożliwia przesłanie tak jak pisze TOP67 w postaci załączników, lub X osobnych wiadomości (ten wariant jest trochę upierdliwy, bo po prostu tworzy X forwardowanych wiadomości i w każdej trzeba wpisać adresata).
Pierwszy wynik z google:
https://www.google.pl/search?q=gmail+send+multiple+mails&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=kx36Vo7cI4SWsgGt4IDwBg#q=gmail+send+multiple+em ails
Rzeczywiście, nieźle zakamuflowane :)
Dzięki