Zobacz pełną wersję : Movie Marker
Witajcie, z racji tego, zę zaczynam montować swój pierwszy fim amatorski i mam pytanie dotyczące wyżej wymienionego programu, otóż próbuje jak na razie bezskutecznie nałożyć zdjęcie na film w przedziale od pierwszej minuty do trzeciej i w analogiczny sposób w jeszcze w dwóch miejscach z uwzględnieniem głosu który jest nagrany.Dla wyjaśnienia obraz w wymienionych fragmentach jest ale całkowicie ciemny.
Czy ten program ma taką możliwości ?
[...] nałożyć zdjęcie na film w przedziale od pierwszej minuty do trzeciej i w analogiczny sposób w jeszcze w dwóch miejscach z uwzględnieniem głosu który jest nagrany.
Mógłbyś rozszerzyć pojęcie. W tej chwili to za duży skrót myślowy ;)
B_Marcin
20-03-2016, 12:02
Kolega chce zastąpić ścieżkę składającą się z czarnego ekranu zdjęciem.
Kolega chce zastąpić ścieżkę składającą się z czarnego ekranu zdjęciem.
Dokładnie tak, program to Movie Marker.
Movie maker absolutnie nic nie mówi, bo takich ja znam przynajmniej 2 - Microsoft, Magix.
Czyli rozumiem: masz film + dźwięk, ale chcesz mieć swoje zdjęcie zamiast filmu + dźwięk? Trzeba wyciąć ścieżkę dźwiękową z filmu, wstawić sam dźwięk, dodać fotki. Nałożyć zdjęć na film się nie da.
To tam montaż jest bardzo prosty - masz jedynie jedną ścieżkę do dyspozycji, więc nie da się połączyć wideo ze zdjęciami i zostawić dźwięk bez większej zabawy.
Naproście, to zrobić tak:
1. dzielisz film na części: cześć filmowa, część gdzie będzie zdjęcie(a), część filmowa
2. z części gdzie mają być zdjęcia wydzielasz audio,
3. tworzysz klip o dokładnie takiej samej długości i podkładasz wydzielone wcześniej audio
4. montujesz 3 klipy razem.
Lepiej będzie jak użyjesz jakiegoś lepszego programu, który umożliwia wielościeżkową edycję, a tych do wyboru jest trochę. Na szybko znalazłem 2:
- ZS4 Video Editor
- Lightwork