PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Cóż w tym takiego intrygującego?

miroko
19-03-2016, 22:14
Zdjęcie zrobione w Amsterdamie
Osobiście średnio mi przypadło do gustu i prawie je usunąłem...

Ale kobiecie się podoba, tylko sama nie potrafi określić dlaczego...

(http://postimage.org/)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://postimage.org/)

Kojocisko
19-03-2016, 22:55
Rowery z ulicą tworzą IMO podręcznikową kompozycję po przekątnej. I to działa.

tomfoot
19-03-2016, 23:35
Kobieta Cię ściemnia :-) może chce nowe buty?

Archibald6803
20-03-2016, 00:56
o to to ..... ;-)

FelTom
20-03-2016, 01:46
Przyjemne światło, barwy.
Kompozycja.
Stabilne, postawne budynki i
dynamiczna rzeka rowerzystów... Można powiedzieć, pcha widza w głąb kadru... Podręcznikowo skomponowane. Część statyczna i część dynamiczna. To działa na podświadomość. Tak pcha do przodu...

jurkarol
20-03-2016, 02:16
osoba w niebieskiej kurtce na tle szarego budynku, plus delikatny akcent czerwonych szyldow; nieco przeszkadza kolo na pasach

Andrzej1974
20-03-2016, 11:03
Hmm... szczerze mówiąc nie miałbym żadnych oporów, żeby to zdjęcie wysłać do kosza...

amirez
20-03-2016, 11:46
Ale kobiecie się podoba, [...]
... przecież te cztery słowa zawierają pełen komentarz oraz całkowitą i ostateczną definicję w sprawie przedmiotu. Podejmowanie dyskusji jest nie tylko stratą czasu, ale wręcz niegrzeczne!

miroko
20-03-2016, 19:11
no, widzę, że pokazało się wiele teorii :)

od ściemniania, niegrzeczności chęci podejmowania jakiekolwiek dyskusji na temat i szczerych opini, że zdjęcie to 'kosz' :) do doszukiwania się gry kolorów detali i książkowej harmonii ciągnącej oko w odległy punkt kadru

wiadomo, każdy patrzy nieco inaczej co widać w powyższych komentarzach

dzięki wszystkim za wyrażenie opini!
:)

FelTom
26-03-2016, 09:48
Powiedziałbym tak...
Super rewelacyjnie i modne zdjęcie podoba się wszystkim. Tylko takie może odnieść sukces i popularność.
Są zdjęcia, które na pierwszy rzut oka nie są takie oczywiste i rewelacyjne. Żeby przeczytać ich przekaz, trzeba przyjrzeć się uważniej... No i co tu dużo ukrywać, być bystrzejszą/bystrzejszym niż reszta oglądających. ;)

fixe
27-03-2016, 00:32
Szczęśliwie byłem w Amsterdamie i mam takich zdjęć pół worka. Niestety. Niestety, powiadam Wam.
Szczęśliwi, którzy widzą. Którzy widzą w tym zdjęciu coś więcej poza.. za przeproszeniem, zwykłym pstrykiem.
Skromnym mym zdaniem, doszukiwanie się w tym zdjęciu głębi, zaskakującej kompozycji, lub głębszego przesłania, jest nawet nie zwyczajnym, ale nadzwyczajnym nadużyciem.
Wybacz "miroko" ale zdjęcie te laurów Ci nie przyniesie. Co najwyżej wydatki. Na buty dla Małżonki, co słusznie zauważył ktoś wyżej.

sufenta
27-03-2016, 08:12
Zdjecie jest krzywe, zle skadrowane, bez blasku. Amsterdam ma kilka super-locations- to zdjecie moglo byc zrobione w Kielcach.

dmk
27-03-2016, 09:07
Od Kielc to proszę mi się tu odstosunkować ;)

Ogryzek
27-03-2016, 10:16
Zdjęcie zrobione w Amsterdamie
Osobiście średnio mi przypadło do gustu i prawie je usunąłem...

Ale kobiecie się podoba, tylko sama nie potrafi określić dlaczego...

Może ktoś z rodziny popełnił samobójstwo skacząc z budynku i te dwie postacie na gzymsie działają na nią nostalgicznie?

miroko
27-03-2016, 14:51
o, widzę, że przybyło trochę nowych opinii i komentarzy
a to zawsze cieszyć powinno

Szczęśliwie byłem w Amsterdamie i mam takich zdjęć pół worka. Niestety. Niestety, powiadam Wam.
Szczęśliwi, którzy widzą. Którzy widzą w tym zdjęciu coś więcej poza.. za przeproszeniem, zwykłym pstrykiem.
Skromnym mym zdaniem, doszukiwanie się w tym zdjęciu głębi, zaskakującej kompozycji, lub głębszego przesłania, jest nawet nie zwyczajnym, ale nadzwyczajnym nadużyciem.
Wybacz "miroko" ale zdjęcie te laurów Ci nie przyniesie. Co najwyżej wydatki. Na buty dla Małżonki, co słusznie zauważył ktoś wyżej.

oj tam oj tam
żeby tak każde zdjęcie od razu kwalifikowało się na jakiekolwiek laury to byłoby po prostu nudno
nie byłoby zdjęć dobrych, bardzo dobrych, złych, bardzo złych, a byłyby po prostu tylko zdjęcia :)
można oczywiście określić to jako zwykły pstryk
podszedłem do przejścia dla pieszych, zapaliło się czerwone, ruszyła armia rowerzystów, podniosłem aparat, przesunąłem w stronę gdzie zmierzali i 'zwykle pstryknęłem' :)

Zdjecie jest krzywe, zle skadrowane, bez blasku. Amsterdam ma kilka super-locations- to zdjecie moglo byc zrobione w Kielcach.
w Kielcach nie byłem, więc nie moge się wypowiadać na ten temat...
oczywiście, że w Amsterdamie jest wiele ciekawych lokalizacji, i ta pewnie się do najciekawszych nie zalicza, trochę szara taka

co do złego kadrowania, mi osobiście przeszkadza pusta strona jezdni po prawej stronie
ucięte koło z lewej już mi nie przeszkadza ponieważ pokazuje pewną ciągłość, było tych rowerzystów nieco więcej
z krzywym się po części zgodzę, faktyczne tutaj miałem pewien kłopot, ale jeżeli byłeś w Amsterdamie to zauważyłeś na pewno, że jest tam cała masa budynków, które nieco odbiegają od pionu
nawet w hotelu podłoga nie była pozioma
prostowałem pod kątem tego bydyneczku z lewej i to było błędem bo to on właśnie odbiega od pionu więc i betonowy gmach się przechylił na zdjęciu

Powiedziałbym tak...
Super rewelacyjnie i modne zdjęcie podoba się wszystkim. Tylko takie może odnieść sukces i popularność.
Są zdjęcia, które na pierwszy rzut oka nie są takie oczywiste i rewelacyjne. Żeby przeczytać ich przekaz, trzeba przyjrzeć się uważniej... No i co tu dużo ukrywać, być bystrzejszą/bystrzejszym niż reszta oglądających. ;)

to jak widać się nie zalicza do super rewelacyjnych i modnych bo... nie wszystkim się podoba :)
czy zalicza sie ono do tych, które coś w sobie mają, tylko trzeba się przyjrzeć to już nie mnie oceniać ale publiczności :)
ale wynika z komentarzy, że raczej sie do takich dzieł nie zalicza :D

Może ktoś z rodziny popełnił samobójstwo skacząc z budynku i te dwie postacie na gzymsie działają na nią nostalgicznie?
Nie.