Zobacz pełną wersję : Plecak na lustrzanke do 100zl ?
Maly.Psikus
14-03-2016, 19:38
Witajcie.
Jest plecak na lustrzankę, który można polecić do 100zł, czy w tej cenie to wszystko jedno ?
Mam torbę, ale na dłuższe spacery z kolosem Triopo C-258 z głowicą KJ-2 jakoś tego nie widzę. A tak przypnę statyw do plecaka i na plecy :-)
madebyzosiek
14-03-2016, 19:52
W takiej cenie ciężko będzie znaleźć coś dobrego, chyba że trafisz na używany w dobrym stanie...
Maly.Psikus
14-03-2016, 20:13
Wolałbym coś nowego.
Jak nic nie będzie to przerobię torbe CaseLogic.
Tzn dam do zdolnej krawcowej, która doszyje paski na plecy i paski/gumki, które przytrzymią statyw.
madebyzosiek
14-03-2016, 21:43
Wolałbym coś nowego.
Jak nic nie będzie to przerobię torbe CaseLogic.
Tzn dam do zdolnej krawcowej, która doszyje paski na plecy i paski/gumki, które przytrzymią statyw.
Nie ma chyba takich... Plecaki kosztują w granicach 250-600 zł...
Znowu Ty ;P
Ten statyw to mikrus nie kolos. 1430 gramów i 52 cm po złożeniu.
Za 100zł będzie ciężko kupić coś co się nada na dłuższe noszenie niż z domu do auta... Nie znam godnych polecenia nowych plecaków za 100zł.
Tamrac Adventure - wielkość w zależności od potrzeb.
Plecak Manfrotto Off Road Hiker 20L - ten jest naprawdę super, mierzyłem i sam się zastanawiam nad nim (ponad 300zł...)
Nie bój się używanych, często można kupić za pół ceny plecaki bez śladów używania - sam takie nabyłem.
Maly.Psikus
14-03-2016, 21:56
Dla mnie kolos w porownaniu do tego co juz mam/mialem. No i prawie ~1,5kg. Wiem, wiem, kwestia przyzwyczajenia.
A cena znów mała bo niestety ciężko z kasą. Powoli do przodu, z biegiem czasu kupię może coś droższego.
Dla mnie kolos w porownaniu do tego co juz mam/mialem. No i prawie ~1,5kg. Wiem, wiem, kwestia przyzwyczajenia.
A cena znów mała bo niestety ciężko z kasą. Powoli do przodu, z biegiem czasu kupię może coś droższego.
Rozumiem, rozumiem. Polecam nie kupować nic i dozbierać lub poszukać używanych :)
madebyzosiek
14-03-2016, 22:05
Rozumiem, rozumiem. Polecam nie kupować nic i dozbierać lub poszukać używanych :)
Mądrze gada, warto posłuchać :)
Maly.Psikus
14-03-2016, 23:31
A jakie firmy polecacie ? Jakiego rodzaju ma ten plecak byc ? Co musi posiadac aby dobrze chronic zawartosc ?
madebyzosiek
14-03-2016, 23:35
Lowepro lub Case Ligic, porządne dno, grube ścianki zewnętrzne i dużo przegród w środku. To tak z mojego doświadczenia :)
A jakie firmy polecacie?
Używałem Lowepro, Tamrac, Kata, Crumpler. Nie używałem, ale prawie same pozytywny czytałem nt. Think Tank Photo, F-Stop, Naneu. Oczywiście każda firma ma wiele produktów mniej lub bardziej udanych. Jednemu pasuje to, innemu tamto. Ostatnio ten Manfrotto Hiker wpadł mi w oko.
Jakiego rodzaju ma ten plecak byc ? Co musi posiadac aby dobrze chronic zawartosc ?
Nie kupuj dopóki nie będziesz znał odpowiedzi na te pytania :) Skąd My mamy wiedzieć co potrzebujesz? Jeśli chodzi o ochronę to im więcej amortyzacji tym bezpieczniej, ale to znowu zależy do czego będziesz tego używać. Co innego nada się do chodzenia po mieście, co innego w góry, rower i jeszcze co innego do sportów ekstremalnych.
Często używam górskiego plecaka na wyjazdy i do środka pakuję sprzęt w takie coś http://g-ecx.images-amazon.com/image...d72de110.L.jpg, http://cdn.shutterbug.com/images/0614back17.JPG (nie dokładnie takie same, ale w tym stylu) w zależności gdzie jadę i co biorę lub w pojedyncze futerały na obiektywy (Lowepro).