PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix L820 - nie włącza się, obiektyw nie chce się schować

glamlipstick
13-03-2016, 11:55
Witam. W dniu dzisiejszym chciałam zrobić zdjęcia moim aparatem zakupionym w grudniu 2013 roku. Ostatni raz używałam go 14 lutego bieżącego roku i wszystko było w porządku. Potem schowałam go do pokrowca i leżał sobie w pokoju nie ulegając żadnemu upadkowi czy czymś w tym rodzaju. Używam akumulatorów, które ładuję za pomocą ładowarki na dwie baterie, więc niestety naładowanie zajmuje mi cały dzień. Dzisiaj włączyłam mojego Nikona i co? Ekran mignął, obiektyw się wysunął i tak zostało. Próbowałam nacisnąć cokolwiek, ale ekran się nie włącza, a obiektyw pozostał wysunięty. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. Gdyby to były rozładowane akumulatory pojawiłby mi się komunikat "Baterie są wyczerpane" i aparat by się wyłączył, a obiektyw schował, tymczasem tak się nie stało. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Z góry dziękuję i przepraszam jeśli było już takie pytanie, ale jestem nowa na forum.

Studio5s
13-03-2016, 15:24
A co się dzieje jak założysz nowe aku.

glamlipstick
13-03-2016, 15:49
Okej założyłam nowe akumulatory i jest okej. Najwidoczniej tamte się zużyły, a ja nawet nie zauważyłam do dzisiaj.. Temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc :)