Zobacz pełną wersję : Ustawienia aparatu w studio foto
Witam,
Dawno nie robiłem zdjęć w studio i zapomniałem. Może mi ktoś napisać albo podesłać link
do ustawień aparatu? Wiem, że Balans Bieli w Kelwinach 5600, Tryb Manual.
Coś jeszcze?
Pozdrawiam, Fumio.
Dziwne pytanie, a coś źle wychodzą zdjęcia czy co ?
Dla jednych dziwne dla innych nie wiem czy dziwne. Jutro jestem umówiony na robotę.
Pozdr.
Ale o co pytasz? O wartosci ekpozycji czy co?
madebyzosiek
10-03-2016, 13:17
Dla jednych dziwne dla innych nie wiem czy dziwne. Jutro jestem umówiony na robotę.
Pozdr.
I mamy być wróżką i wiedzieć jakie będziesz miał lampy, tło i potrzeby czy jak?
Ustaw manuala, rawy, olej balans bieli, resztę dostosuj do tego co będzie na miejscu...
Jesteś umówiony na robotę w ustawianiu aparatu czy w robieniu zdjęć ?
Więcej info i wtedy pytanie będzie mniej dziwne.
Jutro jestem umówiony na robotę.
Może mi ktoś napisać albo podesłać link
Coś jeszcze?
Nie wierzę, żeby to mógł napisać ktoś, kto za tą "robotę" bierze wynagrodzenie.
Albo inaczej, nie wierzę, żeby coś takiego mogła napisać osoba, która ma jakiekolwiek doświadczenie w fotografii, ktoś na pewno włamał się na konto kolegi, który jest na forum prawie 10 lat.
Czego oczekujesz po takim pytaniu? Podania jakie parametry masz ustawić na swoim aparacie (nie wiadomo jakim), jak masz ustawić lampy, jakie nasadki masz założyć, jaką moc masz ustawić? W ciemno się nie da, to jedna sprawa, a druga - przecież Ty wykonujesz tą robotę, Ty bierzesz wynagrodzenie, bo Ty przekonałeś zleceniodawcę, że wiesz co zrobić i jak to zrobić - coś pominąłem?
Link do przydatnych informacji: http://bfy.tw/4gEl
Jutro jestem umówiony na robotę.
wroc mi wiare w ludzi i napisze ze to zart w celu rozruszania dzialu .. prosze..
Pozdr.
Masz rację , że niezrozumialym dla ciebie jest to , że kogoś dziwi twoje pytanie. Mnie na ten przykład nic nie dziwi jak widzę twój avatar i czytam twoje zapytanie.
Rafał_Sz
10-03-2016, 16:46
Witam,
Dawno nie robiłem zdjęć w studio i zapomniałem. Może mi ktoś napisać albo podesłać link
Coś jeszcze?
Pozdrawiam, Fumio.
WB 5600K, M, czas 1/160-200, przysłona według potrzeb, ISO jak najniżej natywnie, resztę regulujesz odległością i mocą błysku.
WB 5600K, M, czas 1/160-200, przysłona według potrzeb, ISO jak najniżej natywnie, resztę regulujesz odległością i mocą błysku.
a jak lampy swieca 3200K ? :)
Ja proponuję ustawić aparat przed kimś, kto wie jak go używać.
Założę się że kolega sobie żarty robi :)
Rafał_Sz
10-03-2016, 19:17
a jak lampy swieca 3200K ? :)
Błysk mialem na myśli. ;) Od żarowych się trzymam z daleka.
Kurcze ale tu życzliwych ludzi!!?? Jak bym napisał, że biorę za to kasę i robię te foty D4 to chyba by się
pocieli ;-) Bardziej mnie interesowało czy jest jakiś specjalny parametr, który odpala radio w stopce czy
działa to na ustawieniach domyślnych. (rsz dzięki).
Pozdr.
P.S.
Osoby, które nie mają nic do powiedzenia na temat proszę o zachowanie spokoju.