PDA

Zobacz pełną wersję : Przeinstalowałem system i problem ze stronami w chrome

Fenrir
07-03-2016, 18:24
Witajcie,
Od razu proszę o wybaczenie za lamerskie pytanie i brak umiejętności szukania w google. Nie potrafię jednak nazwać tego problemu odpowiednio. Zatem speców o radę proszę.

Otóż... Przeinstalowałem system (dobra, nie ja, a ktoś). Używam chroma i mam zwyczaj posiadać sporo otwartych kart. Kiedyś strony w kartach sobie po prostu leżały i kiedy kliknąłem w kartę, miałem ją gotową, widoczną, w ułamku sekundy. Teraz każdą kartę, nieużywaną przez jakieś 5 minut, od nowa mi chrome ładuje. Szlag mnie trafia, bo przeca to trochę trwa, a ja nie potrzebuję przeładowywać za każdym razem stronki, na której nie pojawiają się nowe treści.

Wspomógłby mnie ktoś poradą, co odznaczyć i gdzie, aby mnie ten szlag jednak nie trafiał? ;)
Będę bardzo wdzięczny :)

Borat1979
08-03-2016, 22:51
Nie używam chrome ale w Firefoxie jest funkcja Nie wczytuj kart, dopóki nie zostały wybrane i wtedy przeładowuje za każdym razem kartę, która klikniemy. Poszukaj w opcjach czegoś o podobnej nazwie.

Fenrir
09-03-2016, 09:17
Niestety, nigdzie nie widzę takiej opcji... Albom ślepy, albo takowej nie ma. A z całą pewnością tak się nie działo przed instalowaniem na nowo systemu.
Chyba mnie jednak szlag trafi. :(