PDA

Zobacz pełną wersję : Pro Runner RL x450 AW II czy Pro Roller x200 AW - czyli coś na kółkach

cezarycezary
06-03-2016, 23:54
Od jakiegoś czasu waham się pomiędzy plecakiem Pro Runner RL x450 AW II a walizką Pro Roller x200 AW Lowepro. Plecaka/walizki potrzebuję zarówno na śluby jak i zagraniczne sesje wyjazdowe. Czas zadbać o kręgosłup :) Obie "torby" powiedzmy, że mieszczą się w wymiarach bagażu podręcznego chociaż walizka jest 3cm wyższa co daje w sumie 5cm ponad wymiary bagażu podręcznego. Jest też ponad kilogram cięższa ale ma za to fajny wyjmowany plecaczek więc można zmniejszyć jej wymiary/wagę i z jednej sztuki zrobić dwie. Cena jest podobna i w tym przypadku nie gra roli. Przede wszystkim zastanawiam się nad komfortem użytkowania, "jezdnośćią" ;) jednego i drugiego rozwiązania.

Być może ktoś z Was stał przed podobnym dylematem? Ma ktoś z Was jedno lub drugie? Porównywaliście? Chętnie posłucham Waszym opinii :)

Adam Rimbaud
28-03-2016, 20:57
Miałem podobny dylemat, zdecydowałem się na x450. Jest wygodniejszy jako plecak, tylko na plecach mógłby być lżejszy ;) Właściwości jezdne są bardzo ok, pod warunkiem że nie obciążysz nadmiernie pierwszej kieszeni przeznaczonej na komputer. Jak wepchnąłem tam dwa MacBooki Pro 15 i Intuosa M, iPada i jakieś papiery to przeważało do przodu i trzeba było uważać żeby się nie przewracał.
Przestrzeń na sprzęt foto, łatwo konfigurowalna i saszetka na drobiazgi się przydaje. Mieszczą mi się dwa body, 4-6 szkieł, lampa jakieś dyski etc.
Przechodzi jako bagaż podręczny w Lufthansie i Locie bez problemów, w tanich liniach trzeba uważać żeby nie wypchać go za bardzo, wtedy cieżko go do klatki wymiarowej wepchnąć, ale się da. Zjechał ze mną pół EU i cała PL.