PDA

Zobacz pełną wersję : Quantuum a Rf-605

06-03-2016, 19:29
Witam serdecznie, mam problem z wyzwalaczem radiowym Yongnuo RF-605, zapewne jest to moja niewiedza ale do rzeczy, gdy wyzwalacz podpinam bezpośrednio do lampy poprzez złącze Jack nie mogę wyzwolić błysku ze spustu migawki, gdy tylko wyzwalacz ściągnę z aparatu poprzez kliknięcie przycisku nadajnika błysk wyzwalany jest bez problemu, czy miał ktoś może podobny problem ?

JA06
06-03-2016, 23:11
Witam serdecznie, mam problem z wyzwalaczem radiowym Yongnuo RF-605

Ale masz dwa wyzwalacze - jeden na aparacie, a drugi na lampie?

07-03-2016, 00:55
Ale masz dwa wyzwalacze - jeden na aparacie, a drugi na lampie?

Oczywiście że tak

GonzoG
07-03-2016, 01:17
1. czy działa z innymi lampami ??
2. czy odbiornik sygnalizuje wyzwolenie lampy gdy robisz zdjęcie (jedna z diod powinna mignąć chyba na czerwono).

07-03-2016, 10:46
1. czy działa z innymi lampami ??
2. czy odbiornik sygnalizuje wyzwolenie lampy gdy robisz zdjęcie (jedna z diod powinna mignąć chyba na czerwono).

Działa bez kłopotu z lampami reporterskimi, po podłączeniu nadajnika na aparacie odbiornik przy Lampie Quantuum Ustawieniu Nadajnik w trybie TX odbiornik TRX przy spuście migawki wychodzi sygnał brak błysku, natomiast kiedy ściągnę nadajnik z aparatu i wyzwolę ręcznie błysk jest bez problemu.

08-03-2016, 18:47
Problem rozwiązany aby wyzwolić błysk w w.w wyzwalaczu podczas podłączenia do lamp studyjnych potrzebny nam będzie YONGNUO kabel synchronizacyjny LS-PC635