PDA

Zobacz pełną wersję : Nik Collection

coroner 69
06-03-2016, 01:39
Witam
Własnie zainstalowałem filtry Nik Collection na nowym kompie z windows 10. O ile Color efex pro chodzi bez zarzutu to z pozostałymi filtrami są duże kłopoty. Niestety windowsa 10 nie ma na liście kompatybilnych systemów a mi do głowy nie przyszło przed kupnem żeby to sprawdzić Sądziłem ze po takim czasie od premiery wszystko się już dopasowało.Czy jest ktoś komu jednak Nik chodzi na 10 . Czy jest na to jakaś rada?

morisx94
06-03-2016, 03:42
U mnie na win 10 wszystko śmiga bez zarzutu. Co masz na myśli pisząc "duże kłopoty"?

madebyzosiek
06-03-2016, 10:14
Nik Collection działa na 10 bez problemu. Jakieo masz PS/LR, na czym Ci nie działają filtry?

coroner 69
06-03-2016, 10:53
Np. Viveza po nałożeniu punktu kontrolnego suwak promienia nie działa

- - - - kolejny post - - - - - -

Output Sharpener- punkt kontrolny działa na cale zdjęcie Okien filtrów nie można zminimalizować ani zamknąć z wyjątkiem coler efex .Ten działa bez problemów Używam z LR

Czy filtr HDR efex pro jest w pakiecie ? czy trzeba go kupic oddzielnie bo u mnie sie nie zainstalował

madebyzosiek
06-03-2016, 10:55
Może to jakiś problem LRa bo na PS działa wszystko. HDR jest w pakiecie... A jakiego masz LRa?

coroner 69
06-03-2016, 14:23
Lightroom 6

wersja pudełkowa

madebyzosiek
06-03-2016, 15:37
Może i pytanie głupie, ale mówimy o legalnym LR na legalnym W10 i z legalnym NIKiem?
Odinstaluj NIKa i zainstaluj na nowo. Jak nie zadziała, to pisz maila do googla :)

coroner 69
06-03-2016, 19:34
Tak wszystkie programy są legalne. Podejżewalem ze wina leży po stronie Nika bo na jego stronie jest napisane że najwyższy kompatybilny system to windows 8. Spodziewalem sie tylko że nie będe jedyny z takim problemem a tu jest odwrotnie. Dzięki wszystkim za odpowiedz i pozdrawiam

gregorek
08-03-2016, 00:04
U mnie NIK działa bez problemu na win 10. Gdzieś spotkałem się z opinią, że jak coś lata na win 8 to na 10 też będzie.
Przeinstaluj NIK-a a jak to nie pomoże to pisz do Google.

look001
04-10-2017, 23:35
Witam wszystkich serdecznie.... głupie pytanie....zainstalowałem Nik na Windows 10, ale nie mogę go odpalić na moim kompie... nie mogę znaleźć pliku exe.... czy ktoś może mi pomóc ? pozdr i czekam na wieści..... podpowiem, że już szukałem :)

Bartek
05-10-2017, 15:47
Witam wszystkich serdecznie.... głupie pytanie....zainstalowałem Nik na Windows 10, ale nie mogę go odpalić na moim kompie... nie mogę znaleźć pliku exe.... czy ktoś może mi pomóc ? pozdr i czekam na wieści..... podpowiem, że już szukałem :)

może w tym wątku znajdziesz odpowiedz: " Wtyczki nik collection w lightroom " (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=284451&page=2)

pbb
25-10-2017, 15:47
Nik powraca
https://www.dpreview.com/news/1675836798/dxo-acquires-nik-collection-from-google-and-will-continue-to-offer-it-for-free-for-now

mmluty
25-10-2017, 18:01
Nik tak naprawdę nigdy nie odszedł. Jednak od czasu "rozwodu" z CNX2 już nigdy nie odzyskał swojej funkcjonalności. Mam na myśli to, że Nik z CNX2 był w pełni zintegrowany. Narzędzia Nik-a są po prostu narzędziami CNX2. Można do nich w każdej chwili wracać, poprawiać ustawienia, kasować itd. i to wszystko bez tworzenia plików tif czy jpg, cały czas obrabiamy obrazek NEF. Sam przeszedłem z CNX do LR ktory bardziej mi ostatnio pasuje i z Nik-a korzystam teraz bardzo sporadycznie z powodów o których pisałem wcześniej. Moim zdaniem, jeżeli Dxo zintegruje Nik-a tak jak to było w CNX, to będzie to bardzo dobra propozycja. Tym bardziej, że moim zdaniem Dxo bardzo dobrze współpracuje z LR w obydwie strony.

pgi
25-10-2017, 23:55
Ciekaw jestem czy DXO zaoferuje NIK w dwóch formatach, bo z integracją zapewne sobie poradzą. U-pointy są prostsze niż np. pędzel w ACR, który ma kilkanaście różnych parametrów, a nie tylko wartość ogólną pojedynczego efektu.

CC_PL
28-10-2017, 10:50
NIK Collection odkupione od Google przez DXO

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/dxo-kupilo-nik-collection-kolejne-wersje-nowy-dxo-photolab.html