Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Toruńskie flamenco
CKK Jordanki projektu hiszpańskiego architekta Fernado Menisa. Jak zwykle proszę o porady i oceny. Pozdrawiam.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/03/jordankij_swhqrrr-1.jpg
źródło (http://s10.ifotos.pl/img/jordankij_swhqrrr.jpg)
2pompony
02-03-2016, 23:41
DOBRE!
Dobre, ładnie pokazuje faktury, rytmy, to czerwonawe zaburzenie ładnie się komponuje, plama okna w dobrym miejscu - podoba mi się. Więcej powiem - bardzo mi się podoba. Chciałbym zrobić takie zdjęcie, a jeszce bardziej takie samo tylko przy mocnym słońcu i niebie tak niebieskim tak, że aż czarnym, z olśniewająco jasnymi ścianami, jak na południu. Ja rozumiem, że Toruń to nie Santorini - więc nie mam pretensji o niebo, ale pomarzyć można.
Jeszce raz - podoba się! :)
Dzięki za miłe słowa :-) Szczerze mówiąc, to za kolor nieba i ilość mocnego światła (na ścianie po lewej stronie i na podłodze) bardziej chyba odpowiadam ja niż położenie Torunia :-) Świetna miejscówka, obiekt ma zróżnicowaną bryłę, więc tematów do zdjęć jest sporo. To jest moim zdaniem jeden z najciekawszych, współczesnych budynków w Polsce.
Fajna kompozycja brył i światło też niczego sobie, miękkie, bardzo pasuje do całości.
I ja się przyłączę do pochwał - bardzo umiejętnie skadrowane i wyedytowane :-)
Witam.
Od siebie dodam, że najbardziej podobają mi się w tym kadrze... linie.
Z lewego i prawego rogu prowadzą wgłąb kadru,
gdzie czeka nas wspomniane "czerwone zaburzenie".
Elegancki kadr.
Pozdrawiam, Sentire.
Hmm, dziwne, jakoś przeoczyłem to zdjęcie. Świetna architektura ciekawie pokazana, podobają mi się i kształty, i kolory :) Ramka mnie niezbyt przekonuje, chociaż rozumiem zamysł.
Witam.
Od siebie dodam, że najbardziej podobają mi się w tym kadrze... linie.
Z lewego i prawego rogu prowadzą wgłąb kadru,
gdzie czeka nas wspomniane "czerwone zaburzenie".
Elegancki kadr.
Pozdrawiam, Sentire.
Dokładnie. Linie z światłocieniem fajnie prowadzą wzrok w dobrą stronę :-)