Zobacz pełną wersję : LR za 35zł?
spiritus
28-02-2016, 11:55
Siema ;)
To nie jest jakiś przekręt?
Komercyjna licencja wieczysta za taką kwotę?
http://allegro.pl/adobe-photoshop-lightroom-5-pc-mac-24-7-promocja-i5692569304.html?utm_source=criteo&utm_medium=cpc&utm_campaign=alluserscro
Oczywiście, że przekręt.
Pewnie klucze z generatora.
Albo przekręt, albo Cud ;)
Znam gościa co kupił cztery win7 do firmy po 69zł na allegro, wszystkie klucze weryfikował telefonicznie w MS i potwierdzono że są dobre, po roku wszystkie komputery nagle zaczęły informować o nielegalnym kluczu i okazało się że klucze są ok ale z dystrybucji w meksyku i najnowsza weryfikacja zablokowała je w EU :)
Wojteksw
28-02-2016, 17:00
Sprzedawca podaje różne ceny za ten sam program, zapewne chce szybko zebrać trochę kasy.
Za tyle to nawet porządnego antivir'a się nie kupi... Cudów nie ma, analogicznie jak w motoryzacji.
ERY już nie ma więc jest to nie możliwe :)
cz4rnuch
29-02-2016, 13:34
Moim zdaniem to bardzo uczciwy sprzedawca. Sam przecież informuje oczojebnym banerem na dole strony byś uważał na śliskie okazje. Brawa za odwagę. Kto wie, może jeszcze sami się zgłoszą na policję.
Kupiłem kiedyś taki klucz na ebayu. Po przyjściu tego klucza zainstalowałem LR na nim. Aby zweryfikować oryginalność klucza napisałem maila do Adobe i otrzymałem odpowiedź, że ten klucz jest niepoprawny i zostałem poprostu oszukany. Całe szczęście mogłem skorzystać z ochrony kupujących i otrzymałem zwrot pieniędzy. Konto sprzedawcy zostało zablokowane. Najsmutniejsze jest jednak to, że sprzedawca ten miał dużo komentarzy pozytywnych za tą aukcję. Ludzie zapłacili za pirata i byli z tego zadowoleni.
To standard na alledrogo, kiedyś kupiłem słuchawki, jak je otrzymałem to się okazało, że nawet nie są podobne do oryginałów :) co ciekawe w komentarzach wszyscy zadowoleni i zachwyceni dźwiękiem :)
Ostatnio na alledrogo ktoś chciał sprzedawać ZDJĘCIE swojego komputera za 3500zł, zaznaczając przy tym w kilku miejscach, że jest to tylko zdjęcie. To tylko tak w temacie, czego ludzie nie wymyślą, żeby naciągnąć na kasę innych;)
Często gęsto sprzedają zdjęcia smartfonów, albo opakowanie od nich :)
Sprzedają się na allegro te LR5 jak świeże bułeczki. Gdzie najlepiej kupić /i najtaniej/ wersję wieczystą ?
Sprzedają się na allegro te LR5 jak świeże bułeczki. Gdzie najlepiej kupić /i najtaniej/ wersję wieczystą ?
Legalnej LR5 chyba już nigdzie nie kupisz. Od dawna jest LR6.
Jeżeli może być starsza wersja, to bez problemu znajdziesz używaną LR4 z legalnym przeniesieniem licencji za 1/3 ceny nowego.
są komentarze do tej aukcji:
"PreAlien2009 (130) (Kupujący) 29 lut 2016, 14:45 5996132173 Pokaż
Przysłany klucz jest nielegalny. Informacja od konsultanta Adobe "Nie jest numerem do żadnego produktu Adobe.". Ani pieniędzy ani zakupionego oprogramowania. Nie polecam takiego sprzedającego. Sprawa zgłoszona na allegro. W 100% odradzam.
[Odpowiedź z : 29 lut 2016, 14:50 ] Klucz jest legalny, byc moze nastopil blad przy wysylce, robi to automat nie ja:) ale co zrobic jak ludzie nie umieja korzystac z emaila czy telefonu zeby zadzwonic tylko odrazu wystawiaja negatywny komentarz.. nie polecam uzytkownika.
Komentarz unieważniony (29 lut 2016, 21:46): Kupujący i Sprzedający zgodzili się na unieważnienie komentarza do tej transakcji. Więcej informacji"
lub:
"Sauciu (50) (Kupujący) Neutralny 11 lut 2016, 08:34 5749197123 Pokaż
Daję tylko "neutrala", bo w aukcji jest napisane, że otrzymam licencję, otrzymałem tylko klucz. Licencje w Adobe wygladają inaczej. Taki numer to ja mogę z każdego forum z pirackim oprogramowaniem załatwić. O tyle dobrze, że kod działa... Pozdrawiam"