PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Witając dzień ...

biegly
26-02-2016, 19:21
.. przemarzłem, mimo kilku warstw ciuchów na sobie.
Mróz może nie był duży, jednak przy sinym wietrze problemy były nawet z ustaniem ;)
Faktem jest że zdjęcie weekendowe, ale nic nie było wcześniejszego wieczora - z resztą, chyba bym nie marzł :P

Zdjęcie zrobione w Wicklow Mountains, miejscu gdzie kiedyś kręcono film "Waleczne serce" - tak, na tych pagórkach pokazują Szkocję w filmie!
Mam nadzieję że surowemu gronu zdjęcie "podejdzie" i nie będzie linczu ;)

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/02/25251003826_96019d4094_b-2.jpg
źródło (https://farm2.staticflickr.com/1552/25251003826_96019d4094_b.jpg)

Pozdrawiam
Rafal

Archibald6803
26-02-2016, 19:51
Piękne. Ma świetny klimat.
Za parę miesięcy będę miał przyjemność trochę tych widoków podotykać ......

bajcy
26-02-2016, 21:07
Już widziałem;p Nie będę Ci cukrował, bo popadniesz w samozachwyt;)
Ale jest pięknie;)
pozdrawiam Cię Rafale;)

GaijinPawel
26-02-2016, 21:14
Widok może ładny ale zdjęcie mi się nie podoba. Mało ostre i te głazy na pierwszym planie nie ciekawe.

bajcy
26-02-2016, 21:36
Przypuszczam, że jest to efekt zamierzony przez Rafała- taki "magiczny" klimat i tak też to zdjęcie odbieram;)

creep
26-02-2016, 23:24
Światło na niebie mi się podoba, układ kadru na zasadzie "wszystko co fajne po przekątnej" mi się podoba; a co mi się nie podoba? Rozmycie/prawie jak blur na tym głazie, i jeszcze że ten drugi duży głaz jest ucięty. Ogólnie na plus, ale z tymi dwoma zastrzeżeniami.

Nikonozaur
26-02-2016, 23:47
Pierwszoklasowo.

Kulten
26-02-2016, 23:48
Bardzo bajkowo co daje dużo uroku. Podoba mi się.

biegly
27-02-2016, 09:49
Dziękuję bardzo za komentarze :)

Za parę miesięcy będę miał przyjemność trochę tych widoków podotykać ......
Daj znać może uda się spotkać, jeśli będziesz chciał namiary na miejscówki dawaj znać ;)

Już widziałem;p Nie będę Ci cukrował, bo popadniesz w samozachwyt
Januszu spokojnie, mam świadomość do robionych czasami gniotów ;)

Widok może ładny ale zdjęcie mi się nie podoba. Mało ostre i te głazy na pierwszym planie nie ciekawe.
Co do widoku, zbytnio nie mam wpływu do ingerencji
Zdjęcie jest ostre tylko nie każdemu może podchodzić efekt "miękkości" i to rozumie.
Co do głazów na PP, również zbytniego wpływu nie mam na nie. Znalezienie odpowiedniego kadru bez głazów w tym miejscu jest niemożliwe, więc zostaje wybór robić lub nie zdjęcie.

Rozmycie/prawie jak blur na tym głazie, i jeszcze że ten drugi duży głaz jest ucięty. Ogólnie na plus, ale z tymi dwoma zastrzeżeniami.
Jak pisałem wcześnie rozmycie " ten blur" efekt zamierzony i zdaje sobie sprawę że nie każdemu może się to odpowiadać.
Lubie nadawać miękkość na moich zdjęciach, a tu mi jakość tak pasowało bardziej.
Ten efekt uzyskuje się zupełnie inaczej niż się wydaje, bez utraty detalu na zdjęciach - jest na to specjalna technika.

Całej reszcie dziękuje bardzo za odwiedziny i pozostawienie komentarza.

Pozdrawiam
Rafal

jarekf34
27-02-2016, 09:57
Dla mnie MEGA... Światełko miodzio a Twój efekt rozmycia jak najbardziej do mnie trafia :)