Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pozostałości jesieni...
Dawno nic nie wrzucałem, bo i czasu brak...
dzisiaj miałem chwilę, więc postanowiłem sprawdzić, co się dzieje na wodospadzie, bez względu na pogodę
Takie oto "coś" mi wyszło
***Zapraszam***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/02/PYS_2740_zpse6cxwdbl-1.jpg~original
źródło (http://i12.photobucket.com/albums/a235/bajcy1bajcy/PYS_2740_zpse6cxwdbl.jpg~original)
Pozdrawiam
Janusz
MarekD3100
20-02-2016, 20:40
ładne i ciekawe mleko wyszło:)
co to za czerwona barwa w lewym górnym rogu? co to jest?
To są liście, pomieszane ze śniegiem;)
Janusz bardzo mi się podoba, ładnie poukładane w kadrze, stonowana kolorystyka. Kolor czerwony liści zmienia odbiór na bardziej korzystny, bo jest inny niż widziane dotychczas.
Te liście fajnie wyglądały tak wymieszane ze śniegiem:) Dawno nie byłem w tamtym miejscu i tak jakoś mnie natchnęło.
Jedynym minusem tego miejsca, jest brak światłą, bo jest schowany wodospad w gęstym lasku:)
Ale temat opanowałeś, prosi się o więcej podobnych miejsc ;-)
No właśnie, bo tak jak Ci pisałem, góry zaczynają się mi lekko nudzić, no bo ile można jeździć w te same miejsca;)
Rozumiem Cię, w tych samych miejscach można stracić pomysły na realizacje. Szukaj nowych ciekawych miejsc, może po Słowackiej stronie, też nie masz daleko..
Kadrowo w porządku, widok fajny mimo misz-maszu kolorystycznego (a może dzięki niemu), aczkolwiek całość podana jest jak dla mnie zbyt ostro, zwłaszcza prawa strona, tam gdzie są drobne faktury. No i skoro piszesz że wszystko w cieniu, to trochę mi brakuje tego cienia na zdjęciu, wszystko jest jasne.
Nie, nie o to mnie chodzi.
Ogólnie to tam światło jest, ale tylko takie które przebija się przez dość gęsty lasek, później zaś zachodzi za dużą górkę i można zapomnieć by coś spektakularnego się tam wydarzyło- niestety, bo miejsce na prawdę ciekawe fotograficzne.
Jeszcze jednym minusem jest dość duża ilość śmieci, pozostałości po ludziach jak i też naniesionych przez wodę, trzeba się pobawić w "sprzątanie"
Jadąc tam, liczyłem że spotkam jakiś śnieg, bądź nawet lód, niestety nic takiego w takim miejscu nie zastałem, jedynie w paru miejscach, ale to w śladowych ilościach.
Pisząc "ostro" miałeś na myśli prze ostrzone? Jeśli tak, to być może bo próbowałem ciut inaczej ostrzyć- ale chyba faktycznie sposób się nie sprawdził:)
Pozdrawiam
merkator
24-02-2016, 20:44
Sympatyczny wodospadzik, podobają mi się kolorki ;)
Skoro padł pomysł Słowacji, to chodzi mi po głowie taki dwudniowy wypad: Bardejów , Zamek Spiski, Lewocza oraz coś dla spacerku czyli Słowacki Raj.
Byliby chętni na taką eskapadę gdzieś wiosną ?
Pisząc "ostro" miałeś na myśli prze ostrzone? Jeśli tak, to być może bo próbowałem ciut inaczej ostrzyć- ale chyba faktycznie sposób się nie sprawdził:)
Nie wiem czy aż tak "nie sprawdził", ale po prostu widziałbym taki krajobraz trochę łagodniej podany. Ale spoko, przecież nie jest źle, to tylko luźna uwaga :)
Nie wiem czy aż tak "nie sprawdził", ale po prostu widziałbym taki krajobraz trochę łagodniej podany. Ale spoko, przecież nie jest źle, to tylko luźna uwaga :)
I za uwagi dziękuję, bo jak człowiek ma inaczej coś dostrzec? :)
Czerwone liście o tej porze roku?
No właśnie, bo tak jak Ci pisałem, góry zaczynają się mi lekko nudzić, no bo ile można jeździć w te same miejsca;)
Janusz, nie wierzę, Tatry cię nudzą, gdybym ja to napisał to może miało by sens, chociaż nie wszędzie byłem.
Czerwone liście o tej porze roku?
sam byłem zdziwiony, będąc tam, być może "surowe" warunki miały wpływ na to, że te liście utrzymały się w takim stanie do teraz;)
Janusz, nie wierzę, Tatry cię nudzą, gdybym ja to napisał to może miało by sens, chociaż nie wszędzie byłem.
Zbyszku, źle się zrozumieliśmy:)
Tatry znudziły mnie troszkę fotograficznie, po prostu jazda w te same miejsca, focenie tego samego... ile można? zwłaszcza, że mimo wszystko mam 100km, nie raz u mnie były warunki super, by dojechać w dane miejsce i obejść sie smakiem, bo było zupełnie inaczej.
Chodzenie się nie znudziło, wręcz przeciwnie, coraz ambitniejsze mam plany, nawet postanowiłem o kondycję zadbać, coby było ciut łatwiej;)
Ciekawa odsłona i ładnie opanowane warunki.
Ja, bym kadrował powyżej tej pierwszej wysepki z pozbyciem sie lewej strony.
Obstawiam że zdjęcie zyskać by mogło jeszcze bardziej, aczkolwiek szanuje decyzję Twoją Januszu ;)
Ciekawa odsłona i ładnie opanowane warunki.
Ja, bym kadrował powyżej tej pierwszej wysepki z pozbyciem sie lewej strony.
Obstawiam że zdjęcie zyskać by mogło jeszcze bardziej, aczkolwiek szanuje decyzję Twoją Januszu ;)
Ogólnie, to tam można wytargać o wiele lepsze foto, znaczy się z lepszego miejsca, ale jest jeden warunek, trzeba mieć ze sobą gumiaczki, bo woda dość głęboka i nie ma jak przejść, a w zimie kąpiel w takiej "lodówie" to raczej nie wskazana(a morsem nie jestem:D)
Rafale, dzięki za uwagę;) dopiero jak się przeczyta innych opinie to dostrzega się, że faktycznie można było inaczej;)
Pozdrawiam
Janusz