Zobacz pełną wersję : Wysyłanie zdjęć przez blutu
Witam nam pytanie do znawców komputerów.Jakiś czas temu coś mi się poprzestawialo w kompie że jak przesyłam zdjęcia przez blutu na telefon ,tablet to nie przesyłają się dane exifu .Poradzi coś ktoś.
Nikt nic nie poradzi w tej sprawie :(
A co to jest "blutu"?
blutu to bluetooth.
Po paru dniach testów z przesyłaniem zdjęć na tablet,telefon zauważyłem że nie jest to wina leżąca w samym komputerze czy ustawieniach bluetootha a w samym eksporcie z lightrooma .
Stało się tak po zmianie Lightrooma 5.6 na 6.1. Po eksporcie z wersji 6.1 dane exif są na podglądzie zdjęcie w komputerze ale już na po przesłaniu na tablet czy telefon jest ich brak. Czy Lightroom 6.1 jakoś blokuje te dane czy co . Jakieś pomysły.
Ale jakim eksporcie prze BT ?? LR nie żadnej obsługi BT.Więc jeśli zdjęcia mają EXIF na komputerze, a nie mają po przesłaniu, to problem masz w mechanizmie przesyłania zdjęć.
Pewnie program wysyłający usuwa te dane przed wysłaniem.
Już wyjaśniam. Z Lightrooma eksport na dysk komputera a z komputera na tablet,telefon przesylanie poprzez BT czy nawet poprzez czytnik kart też brak zapisanego exifu .