Zobacz pełną wersję : Tablet polaczony hdmi do Tv nie odtwarza filmow, dlaczego?
piotereks
10-02-2016, 18:01
Witam serdecznie. mam nadzieje ze w dobrym watku.
chciałbym się was drodzy poradzić
tablet podlaczony przelatkamini hdmi- hdmi do telewizora. załączam z ipli mecz- idzie, program jakiś krotki - idzie. Film - żaden nie idzie. Czemu?
probowalem dwoma kabami. jeden jakiś zwykly drugi mocniejszy speed, nic .
Tak jakby film był cięższy i nie ma sily zainicjować.
proszę o porade.
A bez podłączenia HDMI odtwarza się poprawnie ??
I czy jest jakaś konfiguracja wyjścia HDMI w tym tablecie ??
piotereks
10-02-2016, 19:42
bez polaczenia z Tv działa poprawnie. Czy jest konfiguracja hdmi, hm.... nie wiem. ale kroekie filmiki dzialaja!
ppfalcon
11-02-2016, 14:30
Spróbuj innym programem do odtwarzania.
Odpowiedź nazywa się HDCP
piotereks
11-02-2016, 21:34
ale jak. ipla to ipla. odtwarzasz i koniec nie masz prawa wyboru czym
- - - - kolejny post - - - - - -
czyli co nie ma co kombinować z roznymi kablami hdmi. po prostu nie pojdzie?
- - - - kolejny post - - - - - -
czyli nie pojdzie? czemu krótkie filmiki ida?
HDCP umożliwia blokowanie wyświetlania określonych treści na niektórych urządzeniach. Nadawca może wybrać co chce blokować.
ppfalcon
12-02-2016, 11:32
Pytanie - jaki film? Czy to jest lokalny film, zapisany na karcie SD czy może film odtwarzany strumieniowo? Jak to drugie to skąd odtwarzany i za pomocą czego? Natomiast jak to pierwsze to może być problem z kodekami, aplikacją odtwarzającą.
Jakie kodeki? Przecież na ekranie tabletu odtwarza się bez problemu. Poczytajcie o HDCP.
https://pl.wikipedia.org/wiki/HDCP
piotereks
12-02-2016, 17:20
skoro nadawca to ipla tak? to czemu pozwala odtworzyć krotki film, mecz itd. a darmowego filmu nie?
Bo to jego widzimisię. Może mają tak podpisaną licencję?
ppfalcon
15-02-2016, 10:06
Ok, macie rację, źle przeczytałem. Anyway - dzięki za linka. Człowiek się zawsze czegoś nowego dowie :)