PDA

Zobacz pełną wersję : BILORA 1122 Professional Combi II

carlos_76
20-05-2007, 02:27
Witam,

Tak się zastanawiam nad kupnem tego statywu. Ktoś go może ma i podzieli się spostrzeżeniami ?
Wygląda dość porządnie i cena do tego przystępna.

carlos_76
22-05-2007, 07:43
Widzę, że nikt nie posiada :( albo tak mało ludzi odwiedza już to forum.

Rafał_Sz
22-05-2007, 07:53
Widzę, że nikt nie posiada :( albo tak mało ludzi odwiedza już to forum.
To bardzo solidny i w miarę tani statyw. Co ciekawe, w niektórych Fotojokerach jest sporo tańszy niż na Allegro. Jest też ciężki, co jest jednocześnie zaletą i wadą. Pozdrawiam!

tymancjo
26-05-2007, 21:53
Cześć,

Mam takowy od pół roku (mniej więcej) i jestem bardzo zadowolony.
Ciężki (w miarę) przez co stabilny, niezależne nogi, możliwość zamocowania głowicy w dół, sama głowica stabilna i bez luzów, automatyczny zatrzask płytki szybkiego montażu z dodatkową blokadą, 2 płytki w zestawie, fajny pokrowiec, solidne klamry na nogach. uff tyle "in plus"

minus jest taki, że pionowa rurka jest dość długa i nie pozwala ustawić aparatu tuż nad ziemią bez skierowania głowicy w dół. Druga sprawa to taka, że w moim egzemplarzu płytki szybkiego mocowania miały lekki luz w głowicy. Sprawę załatwił pasek taśmy - ale dla porządku wspomnieć o tym wypada.

pozdrawiam,
TymancjO

vasco5
19-09-2007, 21:57
tylko, że kosztuje 249zł a za 50złwięcej można nabyć Goldphoto...

dinox
19-09-2007, 23:08
i tak to wszystko "klony" :) wracajac do tematu rzeczywiscie jest bardzo solidnie zrobiony ... mam tez mono bilory i nie narzekam ..oprocz wagi oczywiscie....;) ale czego sie nie robi dla pasji

Grzybu
19-09-2007, 23:17
tylko, że kosztuje 249zł a za 50złwięcej można nabyć Goldphoto...

Raczej tą niższą wersję, albo jak się trafi to same wysokie nogi. Poza tym, ostatnio coś kiepsko z dostępnością tego wysokiego GP.

carlos_76 W FotoJokerze widziałem też ciekawe First'y (czy też F1rst'y) Opticum. Była tu rozmowa na ich temat, ale tak na prawdę to nie wiem jak one się zachowują, na pewno są lżejsze od Bilory i mają poziomice w kolumnie.