Zobacz pełną wersję : Statyw kolejny kotlet
LoboWilk
03-02-2016, 23:56
Witam.
Wiem wiem ze to jak odgrzewany kotlet.
http://www.amazon.co.uk/Caseflex-Premium-Professional-Digital-Camcorder/dp/B011OHZ8EK/ref=sr_1_1?s=photo&ie=UTF8&qid=1454536344&sr=1-1&keywords=tripod
Co myslicie o tym statywie? Pisza ze promocja czyzby?
Szukam statywu do robienia fotek czasem nocnych a czesciej pewnie krajobrazowych w dzien. Sam w sumie nie wiem ;)
Nie prosze o konkretne modele bo to mozna znalezc na forum ale interesuje mnie czy czasem faktycznie tego typu oferty moga byc okazjami.
Nadmienie ze jestem totalnym amatorem. Z tego tez wzgledu dobrze by bylo jakby statyw byl lekki by mi sie chcialo go zabierac ;)
Wlasnie jeszcze kolejny godny uwagi zauwazylem.
http://www.amazon.co.uk/CameraPlus-Professional-Flexible-Ballhead-Manfrotto/dp/B00KUWO1NA/ref=sr_1_4?s=photo&ie=UTF8&qid=1454536709&sr=1-4&keywords=tripod
Borat1979
03-02-2016, 23:57
Professional Tripod za 58.39 funtów :lol:
LoboWilk
04-02-2016, 00:08
nie patrz na nazwy :D
bardzo niski, chyba że jako travel - 53cm pozwoli go zabrać w podręcznym na pokład samolotu.
Sam rozglądam się za jakimiś w miarę kompaktowymi nogami, bo lecę w marcu do Amsterdamu tylko z podręcznym (z resztą i tak nie dałbym go do luku, bo wiem jak rzucają walizkami), a jakbym chciał wziąć swój "duży" statyw na pokład to za sport equipment trzeba ÂŁ60 dopłacić - wolę dać tyle za jakieś kompaktowe nogi ;)
LoboWilk
04-02-2016, 07:30
Manfrotto befree nad nim sie tez zastanawiam tylko czy nie jest on za niski?
Za niski ale w podróży lepszy taki niż żaden ;)
LoboWilk
04-02-2016, 17:13
To nie to jak za niski to musze chyba kupic cos w granicach 100f mysle.
arturmsi
04-02-2016, 17:36
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=169222
LoboWilk
04-02-2016, 17:52
Arturmsi dzieki bardzo za linka. Tylko ze ja nie szukam statywu za 300 pln. Szukam najbardziej odpowiedniego w rozsadnej cenie. Zobaczylem statywy za 60f myslalem ze to okazja ale jak widac nie koniecznie. Jesli sie okarze ze musze wydac 100f lub 500pln to bede i tak mega usatysfakcjonowany. Nie chce czegos co moze nie wytrzymac proby czasu.
Jeszcze w weekend przesledze ten watek dokladnie moze ktos cos napisal
sorki ze post pod postem.
Co sadzicie o tym?
http://www.amazon.co.uk/Profesional-Photography-Aluminum-Warranty-Silver-Grey/dp/B01429TTN8/ref=sr_1_26?s=photo&ie=UTF8&qid=1454849012&sr=1-26&keywords=tripod
Wydaje mi sie, ze cena rozsadna jak na amatorszczyzne. jak z nim 4 razy w roku wyjde to bedzie dobrze
Da radę ale za stówe, to ja kupiłem solidny statyw Giottos z dużą głowicą.
Taką jak tam głowicę, kupiłem w komplecie z monopodem i używam jej na wyjazdach z małym statywem Giottos.
Jest ok.
LoboWilk
07-02-2016, 15:06
Ale kupiles nowy statyw czy uzywke? Bo uzywka manfrotto fajna z glowica za 65f jest mysle ze do 100 dojdzie
Ja kupiłem nowy w sklepie fotograficznym w Cardiff.
Ale kupiłem od nich na ebuy a w sklepie odebrałem.
LoboWilk
07-02-2016, 17:48
Napisz model jesli pamietasz prosze. Sprawdze rowniez. Ja kilka razy w roku go uzyje to jak za 100f to kurde pikus
Sprawdzę ale to było że 2 albo 3 lata temu.
Teraz produkują inne modele.
LoboWilk
14-02-2016, 15:38
No i stalo sie. Kupilem Zomei z818.
Jak dojdzie to z mila checia odpowiem na wszelkie pytania jak i moge zrobic real fotki.
Koszt 95f. Wersja Z818C jest drozsza jakies 40f i ma w zestawie mala tulejke przedluzajaca wysokosc statywu.
Jak przyjdzie to zobacze czy uda sie osobnoo kupic rurke lub wytoczyc z jakiejs 'stali piorkowej'.
Pozdrawiam i dziekuje za udzielanie sie w temacie
Jestem w szoku bo w niedziele zamowilem a juz w poniedzialek dostalem przesylke:)
Tak wiec 1 wrazenie jak najbardziej na + jak wiekszosc pierwszych wrazen :D
Statyw niby nizszy od jego drozszej wersji ale powiem Wam, ze ja mam 185cm wzrostu i ten statyw idealnie siega mi aparatem do oka.
Tulejka przedluzajaca jakies 15cm rowniez jest. Chodz nie sadze by musiala sie przydac przy Trojnogu, moze przy monopodzie.
Glowica chodzi ladnie i bez problemow mozna ustawic poziom jesli chodzi o sztuczny horyzont.
Moje kolejne pytanie jak Wy ustawiacie poziom czy najpierw na bombla statyw a potem tylko aparat na sztuczny horyzont?
Zastanawiam sie nad poziomniczkami mocowanymi w miejscu lampy czy jest wogole sens?
Pozdrawiam