mwojtex
03-02-2016, 09:47
Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum, witam wszystkich serdecznie.
Jako były użytkownik systemu Sony, w świecie Nikona stawiam pierwsze kroki.
Zacząłem od D7200, SB-700 i Sigmy 17-50.
Pierwsze zdjęcia pokazały problemy z autofocusem. Tablica testowa wykazała spory BF.
Regulacja w puszce niewiele poprawiła, więc obiektyw czeka wycieczka do Gdyni.
W międzyczasie kolejny zakup: Sigma 50 mm f/1.4 EX. I kolejne problemy. Tym razem niewielki FF, kalibracja w body załatwiła sprawę.
Niestey problemem jest nie działający autofocus w trybie Live View.
I teraz czas na pytanie.
Czy aktualizacja firmware obiektywu powinna załatwić problem?
Sigma 17-50 jest z polskiej dystrybucji, ta ma gwarancję europejską, dlatego kolejne pytanie, czy w takiej sytuacji serwis wykona usługę w ramach gwarancji?
Mam 14 dni na odstąpienie od umowy, więc jeżeli rozwiązanie problemu okaże się niemożliwe, pewnie skończy się zwrotem Sigmy i zakupem Nikona.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Jako były użytkownik systemu Sony, w świecie Nikona stawiam pierwsze kroki.
Zacząłem od D7200, SB-700 i Sigmy 17-50.
Pierwsze zdjęcia pokazały problemy z autofocusem. Tablica testowa wykazała spory BF.
Regulacja w puszce niewiele poprawiła, więc obiektyw czeka wycieczka do Gdyni.
W międzyczasie kolejny zakup: Sigma 50 mm f/1.4 EX. I kolejne problemy. Tym razem niewielki FF, kalibracja w body załatwiła sprawę.
Niestey problemem jest nie działający autofocus w trybie Live View.
I teraz czas na pytanie.
Czy aktualizacja firmware obiektywu powinna załatwić problem?
Sigma 17-50 jest z polskiej dystrybucji, ta ma gwarancję europejską, dlatego kolejne pytanie, czy w takiej sytuacji serwis wykona usługę w ramach gwarancji?
Mam 14 dni na odstąpienie od umowy, więc jeżeli rozwiązanie problemu okaże się niemożliwe, pewnie skończy się zwrotem Sigmy i zakupem Nikona.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.