Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Świat stanął na głowie
Ośmielony nieco niedawną publikacją w tym dziale portretu dziewczyny i kanapy, postanowiłem wrzucić "coś od siebie" ;)
Nie wiem tylko czy to odpowiedni dział ale zaryzykuję.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.ufnal.pl/wp-content/uploads/2016/02/bielizna-2162.jpg)
No. Robi różnicę. :-) Gratuluję.
tomfoot robi różnicę, bo to zupełnie inny poziom fotografowania jest :), Rzeczywiście ciało modelki prezentuje sie tutaj zupełnie inaczej, apetyczne udka :)
----------------------------------------------------------------------------------------------
Pozwolę sobie na mała dygresję odnośnie mojej dziewczyny i kanapy :)
zdjęcie usunęłam, bo uznałam, że jeśli faktycznie dla niektórych osób zdjęcie ma niesmaczny odbiór (a sporo osób sugeruje się opiniami we własnej ocenie) to nie będzie to miłe dla dziewczyny. Prosiłam o usunięcie foty a dzisiaj cały wątek został wywalony, więc nie zdążyłam już w nim odpisać.
Spokojnie - aż tak strasznie sie nie przejmuję, na forum jestem od niedawna, rzadko ktoś coś pozytywnego mi napisze, poza tym biernie obserwuję forum od kilku lat i kilka moich fot ze mna w roli ekhm..."modelki" bylo "niezbyt miło" ocenionych więc zahartowana jestem :).
"Walorów" edukacjnych foty faktycznie szkoda, ale spokojnie - ja tu jeszcze raczej dostarczę sporo takiego materiału pt. "jak zdjęć robić nie należy"
jeszcze raz autora przepraszam za dygresję :)
A mnie się symetria podoba. Bardzo ładnie wyszło. W sam raz do salonu w dużym formacie, tylko żona się nie zgodzi ;)
..
----------------------------------------------------------------------------------------------
Pozwolę sobie na mała dygresję odnośnie mojej dziewczyny i kanapy :)
zdjęcie usunęłam, bo uznałam,
.. a dzisiaj cały wątek został wywalony, ..
Spokojnie - aż tak strasznie sie nie przejmuję, na forum jestem od niedawna,
..
jeszcze raz autora przepraszam za dygresję :)
Ja tylko na moment w sprawie dygresji - wątek usunąłem, bo bez zdjęcia traci sens. Mamy taką praktykę.
piotr-21a
14-02-2016, 10:55
Dzięki za inspirację. Wyobraźnia działa :) dlatego mi się podoba.
Zdjęcie wygląda bardzo elegancko i faktycznie pasowałoby na ścianę. Świetna symetria.
Pozdrawiam
artur0372
14-02-2016, 14:05
Za poprzednikami - świetna fotka. Jak masz więcej z tej sesji to dawaj.
Zdjęcie nie jest za dobre. Proporcje ciała totalnie się tu zgubiły. Brak jakiegokolwiek punktu zaczepienia, dla którego warto byłoby nad nim spędzić więcej czasu. Kompozycja nijak nieuzasadniona. Cięcia kadru na siłę, by tylko wszystko się zmieściło co musi. Przesłanie żadne, klimatu brak. Na plus właściwie tylko sama technika i to bez dalszej obróbki, czyli naświetlenie materiału, czystość kadru. Powiem więcej. To zdjęcie bez modelki byłoby 20 razy lepsze. Po prostu jako zdjęcie kanapy.
Sorry za brutalną ocenę, ale po pochwałach poprzedników tak musiałem, by je jakoś samotnie zbalansować. ;)
MarekD3100
15-02-2016, 22:56
ejj no troszke chyba przeadziłes. Sama kanapa byłaby chyba jakąś reklamą sklepu meblowego. Nie rozumiem dlaczego twierdzisz, że proporcje ciała sie zgubiły i o co chodzi z tym klimatem? Modelka powinna mieć inną pozę? ok ale wtedy zdjęcie powinno być tylko dla dorosłych.
Marku wyobraź sobie, że prócz zdjęć na plecach i pozy o której piszesz, istnieje jeszcze całe spektrum ułożeń ciała, których nie powstydziłaby się babcia Karola Wojtyły. Tak, bez modelki zdjęcie by się nadawało do sklepu meblowego. Teraz nadaje się tylko do kosza.
MarekD3100
20-02-2016, 11:56
Marku wyobraź sobie, że prócz zdjęć na plecach i pozy o której piszesz, istnieje jeszcze całe spektrum ułożeń ciała, których nie powstydziłaby się babcia Karola Wojtyły. Tak, bez modelki zdjęcie by się nadawało do sklepu meblowego. Teraz nadaje się tylko do kosza.
Wiem o tym że pozycji ciała jest cała masa ale kiedy popatrzeć po necie to takich zdjęć jest setki tysięcy i mimo pięknej modelki to zdjęcie zginie w tłumie. To ułożenie ciała w moim przekonaniu jest inne - przyciągające uwagę i miłe w odbiorze.
Jeszcze raz przeczytałem co napisałeś o tej fotce i widzę że dokładnie wiesz co piszesz co świadczy, że się znasz na rzeczy. Ja natomiast cały czas muszę się uczyć ale i tak nie do końca zgadzam się z Twoja opinią.