PDA

Zobacz pełną wersję : Adobe - gdzie kupić legalnie ze stałą licencją

ksh
01-02-2016, 20:14
Gdzie obecnie można zakupić z legalnego źródła w Polsce normalnie z fakturą do zastosowania komercyjnego Adobe Photoshop, Lightroom i Acrobat ?

KaarooL
02-02-2016, 13:41
Znajdź sobie (na wiadomym portalu) osobę prywatną albo firmę która sprzedaje licencję BOX na PS. Celuj w CS4-CS6, poniżej nie warto. Licencja musi zostać formalnie przeniesiona po zakupie a soft powinien zostać odinstalowany z kompów sprzedającego.

Uważaj na cwaniaków i jakieś dziwne licencje elektroniczne.

Dziwne pytanie odnosnie LR - przecież to się jeszcze znajduje w oficjalnej dystrybucji, w sklepach komputerowych... Lenistwo?

gALL
02-02-2016, 16:04
"soft powinien zostać odinstalowany z kompów sprzedającego" - nie jest to cala prawda! Soft musi byc zdeaktywowany i odinstalowany oraz przeniesienie licencji musi byc zgodnie z procedura na stronie Adobe, sprzedawca wypelnia rzadanie przeniesienia licencji a kupujace prosi o przeniesienie licencji. Obaj musza skontaktowac sie z supportem Adobe a proces trwa prawie 2 tygodnie.

siedemczwartych
02-02-2016, 16:35
"soft powinien zostać odinstalowany z kompów sprzedającego" - nie jest to cala prawda! Soft musi byc zdeaktywowany i odinstalowany oraz przeniesienie licencji musi byc zgodnie z procedura na stronie Adobe, sprzedawca wypelnia rzadanie przeniesienia licencji a kupujace prosi o przeniesienie licencji. Obaj musza skontaktowac sie z supportem Adobe a proces trwa prawie 2 tygodnie.

Potwierdzam to. Sprzedawałem CS6 i dokładnie tak się to odbywa. Jest to swego rodzaju cesja praw.

ksh
02-02-2016, 18:44
Nie lenistwo tylko szukam żeby gdzieś udało się kupić normalnie w wersji BOX z fakturą w jednym miejscu, znalazłem jakieś pakiety ale zazwyczaj z ilustratorem co zawyża trochę cenę.
Ze względu wymagań kupującego odpada przepisywanie cesji i zakup wersji abonamentowej :(

parman
03-02-2016, 14:44
http://m-soft.istore.pl/pl/adobe-photoshop-cs6-win-polski.html
Wersje angielskie są trochę tańsze.
https://www.dtpsoft.pl/index.php?id_product=2852&controller=product
Nie jestem pewien czy to wersję BOX, ale z fakturą od rzetelnych dystrybutorów.