Zobacz pełną wersję : Facebook - banda debili
Władca Pixeli
31-01-2016, 20:00
Od kilkunastu lat prowadzę stronę parafialną. Strona była kilka lat temu weryfikowana i dodali dodatkowe opcje z tym związane.
Od dzisiaj strona jest zablokowana bo...
"Hi, Your account was disabled for not following the Facebook Terms. Facebook requires everyone to list their authentic name on their account. Fake accounts and accounts created to impersonate someone or something else are not allowed."
Wynika z tego, że facebook niedługo będzie wymagał notarialnego potwierdzenia nazwiska i tylko taka nazwa będzie dozwolona.
Merkel wymusiła niedawno na właścicielach Facebook, Twitter, youtube cenzurę. Jeszcze więcej ograniczeń i wszystko się rozpadnie.
P.S.
Przy okazji czy jest jakiś podobny serwis do YouTube, gdzie po otwarciu mogę zmienić URL na swój np. YouTube/MojaNazwa bez spełniania jakiś debilnych warunków
Wiele lat temu na YouTube nie było z tym problemów.
O tym durnym wymogu pisali już dawno temu.
Teraz profil dla podmiotu nie będącego osobą fizyczną zakłada się trochę inaczej:
https://www.facebook.com/pages/create/?ref_type=registration_form
Może da się profil przekwalifikować?
Ciekawe w jaki sposób odbywa się sprawdzanie prawdziwości tych danych, ja mam dane z d... i (jeszcze) mi konta nie zablokowali.
Ale też niczego na tym badziewiu nie publikuję, zarejestrowałem się tylko dlatego, żeby móc otwierać linki z zawartością dostępną po zalogowaniu.
(...) ja mam dane z d... i (...)
Merde, ładnie to ująłeś. :)
Merde, ładnie to ująłeś. :)
Hehe, akurat w danych na FB nie mam swojego forumowego nicka :-)
Władca Pixeli
31-01-2016, 22:44
O tym durnym wymogu pisali już dawno temu.
Teraz profil dla podmiotu nie będącego osobą fizyczną zakłada się trochę inaczej:
Ale to jest fanpage. Ale aby założyć fan page najpierw trzeba mieć stronę personalną.
Kiedyś nie było żadnych warunków a teraz po wielu latach zmieniają reguły i bez pytania zamykają konta.
Google + wydziwiało od początku nie pozwalając na zakładanie strony jeżeli nie zawierała prawdziwego nazwiska.
Efekt był taki, że większość użytkowników nie mając możliwości ustawienia swoje nazwy przestała używać Goole +
System nie uzyskiwał popularności więc Google aby się pochwalić ile to milionów użytkowników ma Google +, cichaczem połączyła wszystkie serwisy jakie posiada google i dodała do nich google +
jak Wam to nie pasuje to po co sie tam pchacie?
Ja bez tego zyje (chociaz sa tacy co twierdza inaczej).
Ja na google+ mam dane z d ... i działa.
Konta firmowe weryfikują listownie.
jak Wam to nie pasuje to po co sie tam pchacie?
Ja bez tego zyje (chociaz sa tacy co twierdza inaczej).
+1.
Życie naprawdę nie musi się obracać wokół fb...
GaijinPawel
02-02-2016, 09:10
Jak widzę te rozmazane i głupie zdjecia to od razu przechodzi mi ochota na zakładanie tego.
Rafał_Sz
02-02-2016, 09:33
Jeśli odnośnik z www prowadzi do fanpage na FB to nie ma najmniejszego problemu. Nie zgadzam się, że robią źle. To walka z fake-kontami. Jeśli fanpage został stworzony przez prawdziwego użytkownika, nie będzie FB nie zrobi problemów.
Władca Pixeli
02-05-2016, 07:03
Wypowiedziałem wojnę Facebook'owi i wygrałem :mrgreen:
Wszystkie strony odblokowane.
Wolałbym przeczytać, że wszystkie serwery spalone ;)
Gratulacje. Teraz tylko czekać na kolejną blokadę.