Zobacz pełną wersję : Nikon D90 - Jak sprawdzić czy działa?
danczees
26-01-2016, 20:31
Witam was. Kupiłem na allegro Nikona D90, ze wszystkimi papierami, kartonem, itp. Tylko nie posiada baterii i sprzedający podał tą informację, ze trzeba sobie dokupić, i mam takie pytanie jak mogę sprawdzić czy ten NIKON wg działa, czy też nie, zebym nie wydawał pieniążków na baterię niepotrzebnie jesli ten aparat nie będzie działał? Czy jest jakiś sposób?
Jeżeli nie chcesz kupować, to pożycz. Nie ma innej możliwości sprawdzenia.
Wkładając do niego baterię, albo podłączając zasilacz do aparatu.
danczees
26-01-2016, 20:49
Ok rozumiem, lepiej żeby działał, bo jesli nie to reklamuje ;D
Ciężko wyrokować nie znając szczegółów tranzakcji (tzn. czy sprzedawca pewny, dobre komentarze itp.) ale jak nie masz możliwości pożyczyć od kogoś baterii, to na początek kup sobie raczej jakiś zamiennik (a nie oryginał). Jeśli aparat będzie niesprawny przynajmniej oszczędzisz na jej koszcie :)
Ludzie różne rzeczy sprzedają ale sytuacja kojarzy mi się ze sprzedawanie komórek. Jak wiadomo, że nie działa a chcą sprzedawcy komuś opchnąć to najczęściej sprzedają bez baterii - żeby nie można było od razu sprawdzić.
Zawsze mozesz oddac baterie jak okaze sie ze aparat nie dziala. Szukaj sprawdzonych sprzedawcow.
Odnośnie pozyskania baterii masz tylko trzy możliwości:
1. Kupić
2. Pożyczyć
3. Ukraść.
Wybór należy do Ciebie.
ps. Zapomniałem o 4. Znaleźć ale to jest tak żadzie, jak wygranie w totolotka.
Napisz gdzie mieszkasz. Zapytaj tu o pomoc. Na pewno ktos jest niedaleko i ma doświadczenie i sprawdzi to dla Ciebie.
Koszt - bilet na dojazd i jakiś browar.
Zalety - nowy kumpel :)
I bez paniki. To popularna bateria. Ktos kupił choćby d300, zostawił se wiec oryginalna baterie a puszkę d90 sprzedał. I tyle.
danczees
31-01-2016, 00:17
Dzieki wam za odpowiedzi:)