Zobacz pełną wersję : ladowarka do d4
rafgolem
22-01-2016, 05:14
koledzy mam problem.na wyjezdzie zalalo mi ladowarke do d4.szybko ja osuszylem ale nie dziala-zero zycia-nic.dzwonilem do nikona na zytniaale wzroszyli ramionami kazali kupic druga.ma ktos jakis pomysl?
Na żytniej jest serwis Canona więc nie wiem gdzie faktycznie dzwoniłeś.
Skoro zalało ładowarkę i nie da się tego naprawić to trzeba kupić nową i tyle.
Zakładasz dwa takie same wątki, w jakim celu? liczysz że my rozwiążemy Twój problem, idziesz do sklepu po ładowarkę i po problemie.
rafgolem
22-01-2016, 09:09
Ciesze sie ze tak rozwiazujesz swoje problemy,ale moje zycie potoczylo sie tak ze wchwili obecnej problemem jest wydanie 1600pln.i tyle.nie chce zebys rozwiazywal moje problemy tylko szukam tanszego rozwiazania.
Bez obrazy, ale rozwiązanie Twojego problemu nie jest takie proste, możesz szukać serwisu który podejmie się naprawy ładowarki o ile będzie to możliwe.
Cena nowej jest kosmiczna i chyba nie ma zamienników tego modelu ładowarki, jeśli naprawa będzie niemożliwa to nie ma innego wyboru jak zakup nowej.
Są zamienniki. Odpisałem ci w innym wątku.
rafgolem
23-01-2016, 02:28
wielki elektronik z malutkiegozakladu instalujacego radia samochodowe (zaklad wielkosci metr na metr) na sadybie rozebral kilka razy dotknal lutownica i dziala jak nowa.trwalo to moze z 7min-dwie dychy zaplacilem...
- - - - kolejny post - - - - - -
dziekuje:-)
wielki elektronik z malutkiegozakladu instalujacego radia samochodowe (zaklad wielkosci metr na metr) na sadybie rozebral kilka razy dotknal lutownica i dziala jak nowa.trwalo to moze z 7min-dwie dychy zaplacilem...
Oszukałeś Nikona na 1580zł, jak tak można?!
rafgolem
23-01-2016, 13:59
i jak z tym zyc?...:-)
Pawel Pawlak
24-01-2016, 14:57
Są zamienniki. Odpisałem ci w innym wątku.
Zamienniki niestety mają "mały" feler - nie obsługują kalibracji. Tzn niby obsługują ale to nie działa. Co jeszcze robią inaczej niż oryginały nie wiadomo, ale nie zdziwiłbym się gdyby aku nimi traktowane żyły krócej.
Mozliwe ale mialbym niesamowity dylemat czy kupic te za 400 czy za 1600zl. Ew wysylalbym znajomym do ladowania:)
Pawel Pawlak
24-01-2016, 18:18
Rozumiem. Zawsze można polować na używkę "oryginalną" a przynajmniej pewną i w pełni funkcjonalną.