PDA

Zobacz pełną wersję : pilne pytanie do użytkowników d750

bk2x
18-01-2016, 20:25
Witam,
Aparat ma 3 tygodnie - jest praktycznie nowy niewiele dotąd używany - zauważyłem coś co mnie zaniepokoiło i chciałbym zapytać czy również tak macie...?

Chodzi o dziwne "cyknięcie" w momencie przechylania aparatu przód-tył lub pochylaniu go w dół i do góry - zauważyłem to w górnej części korpusu - słychać jakby jakaś część wewnątrz była poluzowana i klekotała delikatnie...? Ewidentnie słychać to jak się troszkę "potrzepie aparatem przód - tył"

Macie coś podobnego? o co może chodzić?

Dodam że aparat mi absolutnie nie upadł itp., nie chodzi też o klekotanie paska na szyje... ani obiektywu - po odpięciu to samo się dzieje...

raczej nie było tego od nowości bo bym to chyba zauważył...;(

Dziękuję za odpowiedzi

madebyzosiek
18-01-2016, 20:57
To taka kuleczka, która pozwala aparatowi określić w jakim jest położeniu, żyj spokojnie :-)

bk2x
18-01-2016, 21:32
To taka kuleczka, która pozwala aparatowi określić w jakim jest położeniu, żyj spokojnie :-)

no właśnie słychać to jak kuleczka wewnątrz. To mój pierwszy ,,poważny" korpus - nie mialem nic podobnego wczesniej w rekach więc zapytałem. rozumiem ze tak ma być po prostu...?

madebyzosiek
18-01-2016, 21:47
Dokładnie, tak ma być :)

bk2x
18-01-2016, 21:55
Dokładnie, tak ma być :)

dziękuję bardzo;)

choć to dla mnie bardzo dziwne rozwiązanie...

madebyzosiek
18-01-2016, 22:49
dziękuję bardzo;)

choć to dla mnie bardzo dziwne rozwiązanie...
Nie takie dziwne, znane z wielu urządzeń, nie wszędzie to słychać [emoji1]

Ketosz
19-01-2016, 01:06
Dźwięki może też wydawać mechanizm podnoszenia lampy błyskowej, ale w tym wypadku pewnie czujnik położenia. Jak wszystko działa jak trzeba, to nie ma się czym przejmować, a pewnie na początku po prostu nie zwróciłeś na to uwagi ;)