PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] .: Aleja :.

geralttt
04-01-2016, 22:33
Witajcie

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2016/01/aleja_2016-2.jpg
źródło (http://rafalnowosielski.com/wp-content/uploads/2016/01/aleja_2016.jpg)

B.b.b. Dawno mnie tutaj nie było. Zdjęcie wrzucam takie oto na przywitanie w Nowym 2016 Roku! Pozdrawiam Serdecznie i Życze Wszystkiego Najlepszego, mnóstwo zdrówka i powalających kadrów absolutnie Wszystkim, absolutnie Wszędzie!!! :)

PS. Zimno jak cholera, a śniegu jakoś tak... jak kot napłakał. :(

Adam Majchrzak
04-01-2016, 22:59
Witaj! :)

Lubię wierzby i nie lubię takich błysków, więc "wybieram" prawą stronę fotografii :razz:

...btw, czas zórz teraz a Ty takie klimaty zapodajesz?

Wszystkiego dobrego dla Ciebie. Pozdrawiam! =]

geralttt
04-01-2016, 23:15
Hej Adam,

Na zorze czekamy w przedziale 6-8.01

W sylwka była, ale słabizna. Ledwie zielone łapałem. Zresztą mam smaka na zimę, nie wiem, czy to realne i właściwe, ale kurcze za długo już porządnego śniegu nie widziałem. :) Jak się wkurzę to wracam na Isl... :)

Najlepszego i również Ciebie serdecznie pozdrawiam!!!

PS. Ja "błyski" uwielbiam, przełamują kadry, "przylepiają" wzrok, czasem odciągają od tego co nieważne. :) Tak sądzę...

Adam Majchrzak
04-01-2016, 23:41
Rozumiem rozumiem ;)
Pomimo "przeszkadzajek" :razz: wzrok nadal biegnie w głąb drogi.

Dopiero teraz zauważyłem, że zmieniła się Twoja lokalizacja pod avatarem.
Pamiętam Twoje islandzkie odsłony i marzenia żeby to zobaczyć, a później to uczucie kiedy już się tego dotknęło.
W pięknej krainie żyłeś. ...no nie wiem, czy życzyć Tobie żebyś się wkurzył? ... :lol:
=]

geralttt
04-01-2016, 23:55
Hmm, sam nie wiem Adam. 5 lat w tej pięknej krainie dało mi wystarczająco wiele, i przy okazji uświadomiło mi, że moje korzenie (Mazury) też są gicior, a często dużo bardziej wciągające i wymagające. Islandia to nie Anglia - w dzień-dwa można objechać. W miesiąc można nieźle się obfocić. W pięć lat....sam rozumiesz. :)
Jeśli tam wrócę to tylko turystycznie, ale najpewniej też, aby córce pokazać i opowiedzieć to i owo. Fotograficznie mam teraz iskrę do czegoś innego. Przy krajobrazie się wyciszam i relaksuję. :) Ale jak się wkurzę za ten śnieg to jeszcze w tym miesiącu polecę, wysiądę w Keflaviku, skoczę na SnĂŚfellsnes(bo to rzut beretem) :D, i wrócę nasycony hehe... :)

Adam Majchrzak
05-01-2016, 00:53
Fakt, pięć lat to sporo czasu, a i dobrze jest wracać do korzeni...
Jeśli patrzysz i potrafisz dostrzec, to każde miejsce będzie dobre.
Czekam zatem na Twoje "iskry" ;)
Pozdrawiam =]

geralttt
05-01-2016, 01:20
A co "Aleja" jest do bani??? Łosz ty!!! ;) Toż to dzieło aż jednego poranka! :)
Ehhh...męczy mnie brak śniegu, jak złej baletnicy.... :D
Na luzie, to tak trochę z lenistwa, a trochę nauczyłem się czekać i uderzać we właściwym momencie. :)
Chwilowo na rozruch była aleja. Z czasem może los i kolejny poranek coś ciekawszego przyniesie. :) Jak się NIE zachmurzy to może chociaż te zorze znów nas odwiedzą. :) Polowanie w PL jest bardziej wymagające niż na ISL. Spodobało mi się. :) Tam wychodziłem, główkę obróciłem w prawo, lub w lewo i była!!!. Tutaj to poluje się... :) Godzinami!!!. :)