PDA

Zobacz pełną wersję : Czy możliwe jest zdalne sterowanie coolpix l 120?

jar69
04-01-2016, 14:48
Dzień Dobry

jestem nowym użytkownikiem forum, do tego niezbyt obytym z forami internetowymi. Chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu problemu. Zależy mi na zdalnym sterowaniu coolpixem L-120. Nie ma WI-FI więc pozostaje USB, jadnak po podpięciu kabla zanika podgląd obrazu. Istnieje możliwość wykonywania zdjęć, jednak chciałbym widzieć co robię. Próbowałem zarówno z komputerem, jak i smartfonem. Rezultat taki sam. Proszę o podpowiedź, jak rozwiązać ten problem, może być także przez wi-fi.

Jarek

amirez
04-01-2016, 16:17
Trochę pokrętnie tłumaczysz... Aby sterować aparatem przez komputer, tablet lub smartfon urządzenie to musi widzieć aparat fotograficzny poprzez specjalny program. A takowego na L-120 chyba nie ma. Przewód USB służy wyłącznie do ładowania i zgrywania zdjęć z aparatu.
Np. digiCamControl widzi L830 a Twojego już nie.

Dennrlay
04-01-2016, 20:59
Niestety nie wydaje mi się żeby była taka możliwość. Oprogramowanie pozwalające na wyzwalanie migawki przez komputer obsługuje chyba tylko lustrzanki itp.
Pozdrawiam

GonzoG
05-01-2016, 04:50
Nikon nie przewidział sterowania tym aparatem i nie ma jego obsługi w ich oprogramowaniu.
Jest natomiast szansa że da się zdalnie wyzwolić migawkę (np. Aplikacją qDSLRDashboard), ale o zdalnym podglądzie nie ma co marzyć, taką funkcje musi obsługiwać aparat.