PDA

Zobacz pełną wersję : drukowanie, kilka pytan.

kzkzg
02-01-2016, 23:56
Mam Epsona L365. Mam tez pare pytan:

1. tryb wolny/szybki. Jakie sa roznice poza oczywiscie predkoscia drukowania? Jak nigdzie mi sie nie spieszy to lepiej drukowac w wolnym?

2. skalowanie. drukuje na razie tylko a4. zdjecie z d90 to na a4 jakies 372dpi. Jest sens skalowac w dol zdjecia przed drukowaniem?

3. profile. O CM wiem prawie ze nic. zdjecia "obrabiam" na tv LG 42". jest sens bawic sie w takim przypadku w profile drukarki, papieru itp?

kzkzg
04-01-2016, 11:02
nikt, nic? o takie banaly pytam ze nikomu nie chce sie marnowac klawiatury?

jaroo1
06-01-2016, 14:47
nikt, nic? o takie banaly pytam ze nikomu nie chce sie marnowac klawiatury? oj złe pytanie zadajesz trzeba" pomocy jaki aparat na ślub wybrać " a tak na poważnie musisz poszukać na różnych forach zagranicznych tam się więcej dowiesz... 1)jak drukujesz tekst to speed jak foto to wolno różnica lekka w wydruku widoczna. w każdym na escp600 fajnie to wygląda. 2) do każdego papieru jest przypięty profil i trzeba go używać oszczędzisz na wydrukach .3)nie ma potrzeby skalowania zdjęcia wszystko ustawiasz w programie do drukowania.;-)

maki
06-01-2016, 15:25
Akurat przeskalowac, wiedzac w jakim dpi będzie druk - czy to w labie czy w domu - zawsze warto. Można się nauczyć jaki stopień wyostrzenia stosować i uzyskiwać zawsze oczekiwane rezultaty.