Zobacz pełną wersję : metz 58 AF2 a tryb remote
Przymierzam się do kupna lampy z tytułu do D610 i interesuje mnie czy posiada ona właśnie tryb remote oraz drugie pytanie czy może współpracować zdalnie z taka samą lampą, ale pod Pentaxa. Mam 2 szt bezprzewodowego wyzwalacza WFT-01, jako nadajnik i odbiornik i chciałbym wykorzystać obie lampy, ale właśnie z Nikonem....
W trybie "Remete" pracować będą tylko i wyłącznie w systemie do którego dedykowane.
Natomiast masz jeszcze tryb "servo" czyli wyzwalanie na błysk i tu nie ma znaczenia do czego dedykowane, ale całkowicie odpada TTL (lampy wyzwalają się na pierwszy błysk, więc wyzwoli je pomiarowy TTL a nie główny).
Nie wiem co to za wyzwalacz, ale podejrzewam, że bez TTL, więc można go użyć z każdą lampą i prawdopodobnie z każdym aparatem że stopką ISO.
Dzięki, właśnie pożyczyłem takową lampę, sprawdziłem jak to działa i faktycznie działa!!!!! Wyzwalacz bez TTL, ale jakoś z tym problemem można żyć ;-)