Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki nr 96
spiritus
28-12-2015, 00:58
Zabawa w RAWki nr 96
Witajcie :)
Zapraszam na kolejną zabawę.
Jako, że już praktycznie po świętach to robię zwykłą tygodniową edycję
"Witam,
Dzisiaj dalszy ciąg przechadzki po skansenie w Sanoku. Tej przechadzki, odbytej kilka lat temu z której powstało również zdjęcie na poprzednią zabawę w rawki 95. Obecne zdjęcie przedstawia fragment wnętrza XIX-sto wiecznej wiejskiej plebanii. Niestety zdjęcie było robione przez otwór w ażurowych wrotach, stąd ograniczone możliwości w dobraniu optymalnego ujęcia. Liczę na udane pomysły rawkowiczów.
Wszystkim życzę udanych zabaw sylwestrowych i Szczęśliwego Nowego Roku." ~ Banderas
REGULAMIN: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=217031
Termin tury:
Termin nadsyłania prac mija 04.01.2016 o godzinie 23:59
Głosowanie i komentarze w odrębnym wątku
Wyłonienie zwycięzcy, lub dogrywka (3 dni)
Autorem rawa jest: Banderas
Plik RAW do ściągnięcia:
https://www.dropbox.com/s/kqcfdpbuychhfra/DSC_5707.NEF?dl=0
Obrobione pliki wysyłamy na maila
[email protected]
W razie problemów z pobraniem pliku, proszę o PW.
Pliki XMP też proszę oznaczać swoim nickiem
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2015/12/1jpg_snhrhrn-1.jpg
źródło (http://s2.ifotos.pl/img/1jpg_snhrhrn.jpg)
Nasza galeria zrobiona przez użytkownika clusca: https://www.flickr.com/photos/nikoniarze/
Miłej zabawy :)
Paulina Lange
29-12-2015, 15:46
Rety... Znow skansen :shock: wysoko stawiasz poprzeczke z ta edycja, ciezko cos kreatywnego wymyslic w takim temacie... ;)
Banderas
29-12-2015, 16:40
Solennie obiecuję, że jeśli wygram Rawki 96 to następna moja propozycja nie będzie ze skansenu. :cry:
spiritus
29-12-2015, 16:55
Solennie obiecuję, że jeśli wygram Rawki 96 to następna moja propozycja nie będzie ze skansenu. :cry:
Czemu?
Na 100% masz coś ciekawego jeszcze :)
Skansen w Sanoku to super miejsce, byłem, zwiedzałem i kilka zdj też mam :)
Muszę się tam kurcze raz jeszcze wybrać tak na spokojnie.
spiritus
31-12-2015, 00:27
Nowe wieści!
Limit obrazków w poście od dzisiaj 25 ;)
Ciekawe czy dobijemy kiedyś w zabawie :D
spiritus
31-12-2015, 11:09
Jak się będą tak ociągać jak zawsze to nie :D
Udanego sylwestra ludzie!
thekrycha
01-01-2016, 21:10
Ciekawe czy dobijemy kiedyś w zabawie :D
Myślę, że przy setnej to całkiem możliwe [emoji6]
spiritus
03-01-2016, 21:02
Ok, trzeba i Was trochę pogonić :D
Prac jak zwykle mało, czas jutro do północy.
Do pracy rodacy :)
thekrycha
05-01-2016, 01:13
I jak tam koledzy? Ilu dzielnych się zebrało?
Ja tak jak zapowiadałem odpadłem tym razem ... Nie dość że Święta, Nowy Rok to jeszcze dzisiaj bratu się córa urodziła ... także tego ... jakby miał ktoś zapasową wątrobę to chętnie odkupię ;-)
Życzę wszystkim powodzenia w głosowaniu !
spiritus
05-01-2016, 08:49
Na moje oko to będzie jakieś 17. sztuk :D
Gdybyś brał udział to byłby rekord.
Głosowanie zrobię jakoś tak po południu, teraz do roboty gonię na kilka godzin więc jak ktoś chce coś jeszcze dosłać to zezwalam do czasu głosowania :)
spiritus
05-01-2016, 20:30
Praca w lesie się przedłużyła bo nie można było na początku ciągnika zapalić i dopiero co zrobiłem ;)
Banderas
06-01-2016, 00:04
Skansen w Sanoku to super miejsce, byłem, zwiedzałem i kilka zdj też mam :)
Muszę się tam kurcze raz jeszcze wybrać tak na spokojnie.
Ze swojej strony zapraszam. Zapraszam i innych chętnych, zwłaszcza tych którzy byli w skansenie przed 2011 rokiem.
W tym właśnie roku zostało uruchomione miasteczko galicyjskie (wszak my tu to Galicja) które co roku rozwija się. Rynek miasteczka
otoczony jest zabudowaniami (około 30) charakterystycznymi dla tego okresu. Jest piekarnia, poczta, szewc, apteka, sklep kolonialny,
krawiec, zakład fotograficzny itp. Jak już obejrzycie skansen to radzę skierować się do drugiego muzeum - Muzeum Historycznego.
O ile się nie mylę, to trzy lata temu uruchomiono nowo odbudowane skrzydło Zamku a w nim rarytas - Beksiński. Całe skrzydło poświęcone
jest tylko sztuce Beksińskiego. Jest tam bardzo duża kolekcja dzieł Mistrza, która obejmuje szerokie spektrum działań artysty.
Dla miłośników sztuki - rarytas. Obok w głównym budynku oczywiście wielka kolekcja Ikon znana od wielu lat.
spiritus
06-01-2016, 15:22
Ze swojej strony zapraszam. Zapraszam i innych chętnych, zwłaszcza tych którzy byli w skansenie przed 2011 rokiem.
W tym właśnie roku zostało uruchomione miasteczko galicyjskie (wszak my tu to Galicja) które co roku rozwija się. Rynek miasteczka
otoczony jest zabudowaniami (około 30) charakterystycznymi dla tego okresu. Jest piekarnia, poczta, szewc, apteka, sklep kolonialny,
krawiec, zakład fotograficzny itp. Jak już obejrzycie skansen to radzę skierować się do drugiego muzeum - Muzeum Historycznego.
O ile się nie mylę, to trzy lata temu uruchomiono nowo odbudowane skrzydło Zamku a w nim rarytas - Beksiński. Całe skrzydło poświęcone
jest tylko sztuce Beksińskiego. Jest tam bardzo duża kolekcja dzieł Mistrza, która obejmuje szerokie spektrum działań artysty.
Dla miłośników sztuki - rarytas. Obok w głównym budynku oczywiście wielka kolekcja Ikon znana od wielu lat.
A to ja byłem w tamtym roku to to miasteczko widziałem ;)
Może by tak zorganizował jakiś wspólny wypad RAWkowiczów (i tematycznych) w Bieszczady na wiosnę? 1. dnia w góry a 2. powiedzmy skansen w Sanoku, miniatury w Myczkowcach, wspomniane przez Banderasa muzeum historyczne?
A to ja byłem w tamtym roku to to miasteczko widziałem ;)
Może by tak zorganizował jakiś wspólny wypad RAWkowiczów (i tematycznych) w Bieszczady na wiosnę? 1. dnia w góry a 2. powiedzmy skansen w Sanoku, miniatury w Myczkowcach, wspomniane przez Banderasa muzeum historyczne?
jestem za, przynajmniej na dziś